Ζητά συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος ο Δ. Καφαντάρης για μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων


Επιστολή για άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου- Νέστορος απέστειλε ο τέως δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ελπίδας», Δημήτρης Καφαντάρης, στο δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δ.Σ. και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, σχολιάζοντας: «Είναι ώρα ευθύνες για όλους μας. Το Δημοτικό μας Συμβούλιο πρέπει να συνεδριάσει άμεσα για τα μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων». 

Αναλυτικά αναφέρει στην επιστολή: «Η κυβέρνηση, έπειτα από αίτημα της ΚΕΔΕ, έδωσε τη δυνατότητα στους Δήμους και ιδιαίτερα στα Δημοτικά Συμβούλια με αποφάσεις τους να μπορούν να προχωρήσουν άμεσα σε:

-Απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα ενιαία ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για όσο διάστημα θα είναι κλειστές ή για όσο διάστημα με τις κρατικές αποφάσεις μειώνεται το εύρος της δραστηριότητάς τους

-Απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α ́ 171) για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί

-Απαλλαγή των επιχειρήσεων που έχουν μισθώσει δημοτικά ακίνητα από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων. 

-Στη μη είσπραξη από την 1η Μαρτίου 2020 έως και την 31η Μαΐου 2020 των μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων

Αντιλαμβάνεστε, όπως όλοι μας, ότι το ζήτημα της συνοχής του κοινωνικού ιστού είναι πάρα πολύ σημαντικό. Οι επιχειρήσεις, δηλαδή η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, θα πρέπει μετά το τέλος της κρίσης να συνεχίσουν να υπάρχουν. 

Παρακαλώ πολύ όπως προγραμματιστεί άμεσα συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ώστε να πάρουμε αποφάσεις για τα προαναφερθέντα στην επιστολή μου.

Η συνεδρίαση μπορεί να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη. Υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες στη διάθεση των Δήμων».