Η Περιφέρεια δεν έχει σχέση με τη νέα σύνθεση του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας σύμφωνα με τον Παναγιώτη Νίκα

Η Περιφέρεια δεν έχει σχέση με  τη νέα σύνθεση του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας σύμφωνα με τον Παναγιώτη Νίκα

Απαντώντας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε ερώτηση για την διαμαρτυρία του δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας σχετικά με τη σύνθεση του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, έκανε την εξής δήλωση:

«Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και γενικά τα στελέχη της περιφερειακής αρχής ουδεμία σχέση έχουμε με τη νέα σύνθεση του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας στην ευθύνη του οποίου ανήκει και το λιμάνι της Κυπαρισσίας.

Το ενδιαφέρον της Περιφέρειας είναι η εξέλιξη και η ολοκλήρωση των τριών εργολαβιών (λιμενικών) στην Τριφυλία (2 στο λιμάνι της Κυπαρισσίας και η 3η στον Μάραθο) που χρηματοδοτούνται από τον περιφερειακό προϋπολογισμό και επιβλέπονται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ως προς το θέμα που προέκυψε, θεωρούμε ότι τάχιστα ο Δήμος Τριφυλίας πρέπει να προωθήσει τη διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τριφυλίας και επιπλέον ότι στα Διοικητικά Συμβούλια των κρατικών ΝΠΔΔ πρέπει να τοποθετούνται ως μέλη, εκπρόσωποι τοπικών θεσμικών φορέων (Δημοτικά  και Περιφερειακά Συμβούλια), ώστε να υπάρχει και ο αναγκαίος έλεγχος.

Σε κάθε περίπτωση, ο περιφερειάρχης και η περιφερειακή αρχή θα επιδιώξουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο και προφανέστατα με τη δημοτική Αρχή Τριφυλίας και το Δημοτικό Συμβούλιο».

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του “Θ”, “απρεπή επίθεση με βαρύτατους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ, Περικλή Μαντά, εξαπέλυσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας ο δήμαρχος, Γιώργος Λεβεντάκης, για το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας, εν απουσία βεβαίως του βουλευτή ο οποίος εκείνη τη στιγμή ασκούσε τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και προωθούσε προς επίλυση ζητήματα και προβλήματα της Τριφυλίας και της Μεσσηνίας!

Σε συνέχεια ανακοίνωσης που εξέδωσε το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο κ. Λεβεντάκης επιτέθηκε σε βάρος του βουλευτή, Περικλή Μαντά, για την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, περί συγκρότησης της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας”.

Α.Π.