Κλείσιμο όλων των παιδικών χαρών στην Καλαμάτα αποφάσισε η διαπαραταξιακή

Κλείσιμο όλων των παιδικών χαρών στην Καλαμάτα αποφάσισε η διαπαραταξιακή

Με αυστηρούς όρους η λειτουργία της δημοτικής αγοράς

Αναλυτική ενημέρωση για όλα τα νεότερα δεδομένα υπήρξε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Διαπαραταξιακής του δήμου Καλαμάτας, που λόγω των μέτρων προστασίας πραγματοποιήθηκε με τηλεφωνική σύσκεψη. 

Επί τάπητος τέθηκαν τα στοιχεία που αφορούν το Δήμο και τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται. Υπήρξε ενημέρωση όλων των επικεφαλής των συνδυασμών που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του δήμου, για θέματα καθημερινής διαχείρισης, λειτουργίας και διοίκησης.

Σε ότι αφορά την καθημερινή διαχείριση, περιορίζονται οι επισκέψεις σε δομές του Δήμου, γίνεται έκκληση προς όλους να τηρούν τους κανόνες ατομικής υγιεινής και των οδηγιών του ΕΟΔΥ, ξεκινάει διαδικασία θερμομέτρησης κατά την είσοδο στο Δημαρχείο, καθώς και καταγραφή στοιχείων όσων εισέρχονται στο κτήριο.

Σε ότι αφορά την λειτουργία του Δήμου, εκδόθηκε σχετική απόφαση, ενώ προβλέπεται η εκ περιτροπής λειτουργία Τμημάτων και όπου προβλέπεται εξ αποστάσεως.

Στο πεδίο της διοίκησης, οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων και οι συσκέψεις θα πραγματοποιούνται είτε με τηλεδιασκέψεις είτε με τηλεφωνικές συσκέψεις. Στην κατεύθυνση αυτή, οδηγίες έχουν δοθεί στο αρμόδιο Τμήμα του Δήμου, για την καλύτερη προετοιμασία της όλης διαδικασίας.

Επίσης, στη διάρκεια της Διαπαραταξιακής, ομόφωνα αποφασίστηκε, το κλείσιμο όλων των παιδικών χαρών σε όλο το Δήμο, καθώς επίσης και η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς με αυστηρούς όρους. Για ότι νεότερο, η Διαπαραταξιακή θα συνεδριάσει εκ νέου.