Κλειστά τα γραφεία της ΔΕΗ στην Καλαμάτα από χθες και μέχρι νεωτέρας

Κλειστά τα γραφεία της ΔΕΗ στην Καλαμάτα  από χθες και μέχρι νεωτέρας

Ανακοινώθηκαν μέτρα στηριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων 

Κλειστά είναι από χθες και μέχρι νεωτέρας, και στην Καλαμάτα, τα γραφεία του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στην οδό Αρτέμιδος. Παρότι μέχρι την Παρασκευή το κατάστημα της Καλαμάτας λειτουργούσε με προσωπικό ασφαλείας, μετά την ανακοίνωση της καθολικής απαγόρευσης χθες έκλεισε τελείως.

Ταυτόχρονα, από τα κεντρικά της ΔΕΗ ανακοινώθηκαν μέτρα ελάφρυνσης για τους καταναλωτές.

Μέτρα ελάφρυνσης

Την τελευταία εβδομάδα είχε σταματήσει να λειτουργεί το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πολιτών στο κατάστημα της Καλαμάτας και λειτουργούσαν μόνο κάποια ταμεία με προσωπικό ασφαλείας. Από χθες σταμάτησε και αυτή η λειτουργία, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 6 Απριλίου. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειές μας, ακόμα και στα κεντρικά της ΔΕΗ στην Αθήνα, δε στάθηκε εφικτό να μιλήσουμε με κάποιον, προκειμένου να μας ενημερώσει ακριβώς για τη νέα αυτή απόφαση.

Πάντως, τα μέτρα ελάφρυνσης που ανακοίνωσε η ΔΕΗ θα τεθούν σε εφαρμογή από την Πέμπτη 26 Μαρτίου και για τρεις μήνες.

Τι θα ισχύει

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η ΔΕΗ προσφέρει:

-Δωρεάν πάγιο για όλους τους πελάτες χαμηλής τάσης

-Έκπτωση 8% στους ευάλωτους πελάτες κατηγορίας Β’ & Γ’ (ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, άτομα σε μηχανική υποστήριξη, που δεν εντάσσονται στο ΚΟΤ). Οι ευάλωτοι πελάτες- δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου συνεχίζουν να τιμολογούνται με τα ειδικά προνομιακά τιμολόγια και μεγάλες εκπτώσεις

-5 ευρώ έκπτωση για όλους τους πελάτες e-bill, παλαιούς και νέους 

-Έκπτωση 8% για νοικοκυριά και επιχειρήσεις χαμηλής τάσης με κατανάλωση πάνω από 2.000 KWh, για να μην επιβαρυνθούν από τις υψηλές καταναλώσεις για όσο διάστημα παραμείνουν στο σπίτι με τις οικογένειές τους, αλλά και για τις επιχειρήσεις που αυτή την περίοδο δοκιμάζονται.

Τέλος, το τηλεφωνικό κέντρο 11770 θα λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο, από τις 7.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ και οι πελάτες μπορούν να εξυπηρετηθούν για όλες τις συναλλαγές τους.

Ταυτόχρονα, στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ www.dei.gr/epayment όλοι οι πελάτες μπορούν να πληρώσουν απλά και γρήγορα χωρίς καμία επιπλέον προμήθεια με όλες τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Tags: