Κορωναϊός: 71 νέα κρούσματα – 695 συνολικά

Κορωναϊός: 71 νέα κρούσματα – 695 συνολικά

Στα 71 ανήλθαν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 695. Από τους ασθενείς νοσηλεύονται 114 εκ των οποίων 35 είναι διασωληνωμένοι. Βάσει των επιστημονικών δεδομένων περίπου 8 έως 10.000 άτομα έχουν προσβληθεί στη χώρα από τον κοροναϊό.
Δεσμεύσεις Κικίλια για ενίσχυση του συστήματος υγείας και διευκρινίσεις Χαρδαλιά για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Στα 71 ανήλθαν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 695, όπως ανέφερε στην επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Από τους ασθενείς νοσηλεύονται 114 εκ των οποίων 35 είναι διασωληνωμένοι.

Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, όλοι άνδρες εκτός από μία γυναίκα, με το 74% αυτών να έχει υποκείμενο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων του κοροναϊού στη χώρα έχει αυξηθεί φθάνοντας τους 17.

Από το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας, το 56% είναι άνδρες, ενώ το 25% άνω των 65 ετών.

Τα περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα καταγράφονται σε 28 περιφερειακές ενότητες σε όλη τη χώρα, με τα περισσότερα στην Αττική.

Τα κρούσματα κοροναϊού παγκοσμίως, σε 193 χώρες, ξεπερνούν τις 358.000, ενώ περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους λόγω του ιού, με την Ευρώπη να παραμένει στο επίκεντρο της πανδημίας, πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας.

Εως 10.000 άτομα έχουν προσβληθεί στην Ελλάδα

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε ότι με βάση τα επιστημονικά δεδομένα περίπου 8 έως 10.000 άτομα έχουν προσβληθεί στη χώρα μας από τον κοροναϊό.

Όχι στην χαλάρωση των μέτρων

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα εφαρμογής των αυστηρών μέτρων γενικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, με κάποιους πολίτες να αντιδρούν.

Την αναγκαιότητα λήψης αυστηρών μέτρων επανέλαβε ο κ. Τσιόδρας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να χαλαρώσουν τα μέτρα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της ομιλίας του «αν είχαμε μαγικό ραβδί να σταματούσαμε τον έναν από τον άλλο στα δύο μέτρα» για δύο εβδομάδες η εξάπλωση του ιού θα σταματούσε.

«Όσες προσλήψεις χρειαστούν στο σύστημα υγείας» – Το ΕΣΥ αντέχει ακόμη

Την ενημέρωση ξεκίνησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας και τις δυνατότητες του για την αντιμετώπιση της κρίσιμης και έκτακτης αυτής κατάστασης.

«Γνωρίζουμε τις πάγιες αδυναμίες του συστήματος υγείας. Παραλάβαμε 565 κλίνες ΜΕΘ, εμείς προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα 650 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΘ».

Αναφερόμενος στις δράσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη του συστήματος υγείας, ξεχωριστή αναφορά έκανε στις προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία επαναλαμβάνοντας την δέσμευση του πρωθυπουργού «θα γίνουν όσες χρειαστεί».

Χαρδαλιάς : Διορθωτικές παρεμβάσεις και διευκρινίσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Με τα ερωτήματα των πολιτών σχετικά με την εφαρμογή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας να επιμένουν, διαπιστώνοντας παραλείψεις και δυσλειτουργίες, παίρνοντας τον λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε διευκρινίσεις και ανακοίνωσε διορθωτικές παρεμβάσεις.

Το δημόσιο θα δέχεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού, εργαζόμενος που δεν οδηγεί και εξυπηρετείται από συγγενή α’ βαθμού, ο εργοδότης θα πιστοποιεί τις ώρες μετακινήσεις, στα ταξί επιβαίνει ένας πελάτης, ενώ σε ότι αφορά τον αριθμό των επιβατών σε ΙΧ υπάρχει εξαίρεση για ανήλικα τέκνα, είναι μερικές από τις διευκρινίσεις που έδωσε.

«Όσο πιο αυστηρά είναι τα μέτρα, τόσο λιγότερο θα κρατήσουν» τόνισε χαρακτηριστικά.
in.gr