Μελέτες για τον τουρισμό με βάση τη νέα πραγματικότητα ζήτησε ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας


Η προώθηση του τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του συστήματος διαχείρισης προορισμού (Destination Management System / DMS), ενός προγράμματος που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, αποτέλεσε αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε προχθές, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, με τη συμμετοχή τριών καθηγητών του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Στη διάρκεια της σύσκεψης ζητήθηκε από τους πανεπιστημιακούς να εντάξουν στις μελέτες τους απόψεις για το μέλλον του τουρισμού, “με βάση και τα σημερινά δεδομένα που διαμορφώνει η κατάσταση την οποία βιώνει όλος ο πλανήτης, γιατί μετά την πανδημία του κορωνοϊού τίποτα δε θα είναι το ίδιο”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο περιφερειάρχης.

“Δε θέλουμε μελέτες βασισμένες στην πεπατημένη και στο χθες, θέλουμε την άποψη της πανεπιστημιακής κοινότητας για το μέλλον μιας Περιφέρειας η οποία θα πρέπει να πρωτοπορήσει και στον τομέα αυτό, καθώς διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

Στην προχθεσινή σύσκεψη μετείχαν, επίσης, μεταξύ άλλων, η αρμόδια για θέματα τουρισμού περιφερειακή σύμβουλος Άννα Καλογεροπούλου, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Ράλλης, από το συνδυασμό “Νέοι δρόμοι για την Πελοπόννησο”.

Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση του εν λόγω προγράμματος -στο οποίο εμπλέκονται επίσης τα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου και Πειραιώς- ανέρχεται σε 2.000.000 ευρώ.