Τα εκπαιδευτήρια Μπουγά στον τελικό του διαγωνισμού STEM STARS GREECE

Τα εκπαιδευτήρια Μπουγά στον τελικό του διαγωνισμού STEM STARS GREECE

Για πρώτη φορά διεξάγεται φέτος στην Ελλάδα ο διαγωνισμός STEM STARS GREECE και αφορά μαθητές και μαθήτριες 14-18 ετών. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει παιδιά που έχουν ιδιαίτερη κλίση στις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική ή τα μαθηματικά (STEM). 

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά εκπροσωπήθηκαν επάξια από μια ομάδα μαθητών-μαθητριών  της Α΄ Λυκείου. Η ομάδα αποτελείται από τους Ποντίκη Βασίλη, Τροχάτου Μαρίλια και Τσορόπουλο Γιώργο  με συντονιστή εκπαιδευτικό τον Γιώργο  Κουτσουμπό και κατόρθωσε να περάσει στην τελική φάση! 

Ο μεγάλος τελικός έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 4 Απριλίου 2020 και θα διεξαχθεί στα πλαίσια του Athens Science Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Οι δύο πρώτες ομάδες κερδίζουν μια θέση, ώστε να διαγωνιστούν στον διεθνή διαγωνισμό “International Science and Engineering Fair,” τον μεγαλύτερο διεθνή διαγωνισμό επιστημών, που θα πραγματοποιηθεί στο Anaheim της Καλιφόρνιας των H.Π.Α. από τις 10 έως τις 15 Μαΐου 2020. Την ευθύνη του διαγωνισμού έχει o Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «SciCo». Η πρωτοβουλία STEM STARS GREECE πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Καλή επιτυχία στους μαθητές μας!