Μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό ζητούν δημοτικοί σύμβουλοι στη Μεσσηνία

Μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό ζητούν δημοτικοί σύμβουλοι στη Μεσσηνία

Υπάρχουν χώροι που ανήκουν στους Δήμους που δε διαθέτουν καν σαπούνι και χαρτί, δεν τηρούνται τα πλέον στοιχειώδη προληπτικά μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, τονίζουν τα αυτοδιοικητικά στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης στα Δημοτικά Συμβούλια των έξι Δήμων της Μεσσηνίας (Καλαμάτας, Τριφυλίας, Μεσσήνης, Πύλου-Νέστορος, Οιχαλίας, Δυτικής Μάνης).

Σε δημόσια επιστολή τους προς τις Δημοτικές Αρχές της Μεσσηνίας για μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, σημειώνουν τα εξής: «Ζητάμε να ληφθούν από τις Δημοτικές Αρχές όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία από το νέο κορωνοϊό. Να ασκηθεί πίεση για έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Σε κάθε περίπτωση να εξασφαλισθεί η καθαριότητα σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, να υπάρχουν σαπούνια, αντισηπτικά κ.λπ. Είχαμε ζητήσει να παρθούν μέτρα και για τη γρίπη πράγμα που δεν έγινε ολοκληρωμένα και σε όλα τα σχολεία.

Αντίστοιχα μέτρα να ληφθούν στις υπηρεσίες του Δήμου και σε όλους τους δημοτικούς χώρους. Είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχουν δημοτικοί χώροι (γραφεία-συνεργεία) και πολιτιστικοί- αθλητικοί χώροι των Δήμων μας που δεν έχουν ούτε σαπούνι και χαρτιά. Να υπάρξει άμεσα ενημέρωση των δημοτικών συμβουλίων για τις ενέργειες που έχουν γίνει και τον προγραμματισμό που έχει τεθεί».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στους Δήμους της Μεσσηνίας: Οικονομάκος Δημήτρης-Δ. Καλαμάτας, Νιάρχος Τάσος-Δ. Καλαμάτας, Αποστολοπούλου Σοφία –Δ. Πύλου Νέστορος, Θεοδωρακόπουλος Χρήστος-Δ. Μεσσήνης, Κουκούμης Σαράντος –Δ. Τριφυλίας, Ρεϊτζόπουλος Κώστας-Δ. Οιχαλίας, Ταβουλαρέας Πέτρος-Δ. Δυτικής Μάνης».