Μετατίθεται o αγώνας τριάθλου Ironman της Μεσσηνίας – Ακυρώνεται το Taygetos Challenge

Μετατίθεται o αγώνας τριάθλου Ironman της Μεσσηνίας – Ακυρώνεται το Taygetos Challenge

Αναβάλλεται η κορυφαία διοργάνωση τριάθλου, το Ironman, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino στη Μεσσηνία, εξαιτίας των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου 2020.

Η Μεσσηνία στον παγκόσμιο χάρτη

Ο δημοφιλής αγώνας διοργανώθηκε πέρυσι για πρώτη φορά χώρα στην Ελλάδα, με περισσότερους από 1.500 αθλητές από 61 χώρες, 800 εθελοντές και πάνω από 3.000 επισκέπτες να δίνουν το «παρών», βάζοντας τη Μεσσηνία στον παγκόσμιο χάρτη των αθλητικών διοργανώσεων.

Πέρυσι, πάνω από 4.500 αθλητές, συνοδοί, θεατές και εθελοντές πλημμύρισαν το τριήμερο 11-14 Απριλίου τη Μεσσηνία, συμμετέχοντας στον παγκόσμιας προβολής αγώνα τριάθλου Greece Ironman 2019 στο Costa Navarino.

Ο αγώνας Greece Ironman 2019 περιελάμβανε κολύμβηση σε απόσταση 1,9χλμ, ποδηλασία σε διαδρομή 90,1χλμ και τρέξιμο σε απόσταση 21,1χλμ συνεχόμενα και χωρίς διακοπή.

www.tourismtoday.gr

Ακυρώνεται και το Taygetos Challenge
Προς απογοήτευση των φίλων του ορεινού τρεξίματος, της περιπέτειας και της Μάνης, το 10ο Taygetos Challenge που επρόκειτο να διεξαχθεί το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο 21-22 Μαρτίου, με επίκεντρο την Καρδαμύλη δεν θα πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον στην προγραμματισμένη ημερομηνία. Ειδικότερα, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τα εξής:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι παρόλο που η πρόθεση της διοργάνωσης και του Δήμου Δυτικής Μάνης, με τα μέχρι τώρα δεδομένα ήταν να γίνει κανονικά ο αγώνας, μετά τις οδηγίες που δόθηκαν από την κοινή Υπουργική Απόφαση, ο Δήμος αποφάσισε τη μη παραχώρηση δημοτικού κοινόχρηστου χώρου για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων του Taygetos Challenge.

Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε τη μη διεξαγωγή του αγώνα στις 21 & 22 Μαρτίου 2020.

Θα επανέλθουμε για διευκρινήσεις σε νέα ανακοίνωση, σύντομα.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση».