Πανελλαδική συμπαράσταση Συλλόγων στο αίτημα για δύο Πρωτοδίκες στην Κυπαρισσία

Πανελλαδική συμπαράσταση Συλλόγων στο αίτημα για δύο Πρωτοδίκες  στην Κυπαρισσία

Πανελλαδική διάσταση λαμβάνει το αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας για άμεση απόσπαση δύο Πρωτοδικών στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας. Το σύνολο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας έχει υιοθετήσει ψήφισμα, στο πλαίσιο της αγωνιστικής κινητοποίησης, με πολύμηνη αποχή του Δ.Σ. Κυπαρισσίας και την Τρίτη 17 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί αποχή συμπαράστασης από τους Δικηγορικούς Συλλόγους Καλαμάτας και Γυθείου, της Εφετειακής Περιφέρειας, ενώ παράλληλα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα, όπου θα παρίσταται και ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτριος Βερβεσός, θα παραδοθεί δε σχετικό υπόμνημα στους βουλευτές Μεσσηνίας και στον Πρόεδρο Εφετών Καλαμάτας.

 Όπως έχει κάνει γνωστό με δήλωσή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Θανάσης Πετρόπουλος, το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας έχει μείνει μόνο με μία Πρωτοδίκη, εκ των τριών που διέθετε, λόγω πολύμηνων αδειών τους, και πλέον καθίσταται ανέφικτη η λειτουργία του.

Με αίτημα την απόσπαση Πρωτοδικών, ώστε το Πρωτοδικείο να μπορεί να λειτουργεί εύρυθμα, συνεχίζεται και κλιμακώνεται η αποχή των δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας από τα ακροατήρια των δικαστηρίων της Ελληνικής επικράτειας. Σε δελτίο Τύπου του Δ.Σ.Κ., που υπογράφεται από τον πρόεδρό του Θανάση Πετρόπουλο, αναφέρεται: «Το σύνολο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας έχει υιοθετήσει  ψήφισμα συμπαράστασης προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας, που με πολύμηνη αποχή των μελών του, διαμαρτύρεται για ελλείψεις δικαστών και υπαλλήλων που καθιστούν τη λειτουργία του Πρωτοδικείου ανέφικτη, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αίτημα για άμεση απόσπαση δύο Πρωτοδικών. Την Τρίτη 17 Μαρτίου  2020 θα πραγματοποιηθεί  αποχή συμπαράστασης προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας,  από τους Δικηγορικούς Συλλόγους Καλαμάτας και Γυθείου. Μαζί με τους παραπάνω Δικηγορικούς Συλλόγους θα συμμετέχουν στην αποχή συμπαράστασης τουλάχιστον 20 Δικηγορικοί Σύλλογοι της Ελλάδος.

Τέλος,  την ίδια ημέρα θα δοθεί στο Δικαστικό Μέγαρο του Εφετείου Καλαμάτας συνέντευξη Τύπου από τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτριο Βερβεσό και από  τους Πρόεδρους των Δικηγορικών Συλλόγων της Πελοποννήσου και θα παραδοθεί στους τοπικούς βουλευτές και στον Πρόεδρο Εφετών Καλαμάτας σχετικό υπόμνημα».

Δήλωση Βερβεσού

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός,  προέβη και σε δήλωση στήριξης στο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας για την κάλυψη των οργανικών κενών στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, η οποία έχει ως εξής: «Δια της παρούσας ίσταμαι αλληλέγγυος στο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας για την εύρυθμη λειτουργία του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και τη στελέχωσή του με τον προβλεπόμενο εκ του Οργανισμού αριθμό δικαστικών λειτουργών, που έχει κριθεί κατά νόμο αναγκαίος. Καλούμε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καλυφθούν τα κενά κατά νόμο».

Του Ηλία Γιαννόπουλου