Απαγόρευση κυκλοφορίας για 14 μέρες στο Κρανίδι μετά τα 150 κρούσματα κορωνοϊού σε δομή φιλοξενίας μεταναστών

Απαγόρευση κυκλοφορίας για 14 μέρες στο Κρανίδι  μετά τα 150 κρούσματα κορωνοϊού σε δομή φιλοξενίας μεταναστών

Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8.00 μ.μ. έως τις 8.00 π.μ. στο Κρανίδι για τις επόμενες 14 μέρες και στεγανοποίηση της δομής της περιοχής αποφασίστηκε κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης, ύστερα από την εμφάνιση 150 κρουσμάτων στη δομή φιλοξενίας μεταναστών.

Όπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσης, Νίκος Χαρδαλιάς, όλα τα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά, ενώ από τα 150 τα 148 αφορούν φιλοξενούμενους, μία εργαζόμενη και ένα στέλεχος της δομής.

Ο κ. Χαρδαλιάς έφτασε χθες το μεσημέρι στο Κρανίδι μαζί με το γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτη, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και κλιμάκιο της ΓΓΠΠ και του ΕΟΔΥ. 

Στη σύσκεψη πήραν επίσης μέρος ο δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος και ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να γίνει εκτίμηση της κατάστασης και να ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα.

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού, χρειάζεται ψυχραιμία, νηφαλιότητα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς, συμπληρώνοντας: «Από τη Μ. Πέμπτη θέσαμε σε καραντίνα τη δομή. Είναι όλα υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή, πρέπει να παρθούν κάποια προληπτικά μέτρα», ενώ απηύθυνε έκκληση στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους να μη βγουν για κανέναν λόγο από το σπίτι τους για τις επόμενες 14 μέρες.

Στα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς είναι και η απαγόρευση μετακίνησης για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, τελετές και άθληση.

«Τηρήθηκε το πρωτόκολλο από την πρώτη στιγμή», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. «Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε εδώ προκειμένου να εξετάσουμε τα μέτρα που θα παρθούν για την περιοχή», πρόσθεσε. «Έχουμε 150 κρούσματα, και οι 150 είναι ασυμπτωματικοί. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Χρειάζεται νηφαλιότητα», επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Έκκληση στους ανθρώπους που είναι στην περιοχή ή έχουν έρθει σε επαφή να μπουν σε καραντίνα 15 ημερών. Η δομή κλείνει. Ο Δήμος προχωρά στην απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8.00 το βράδυ μέχρι 8.00 το πρωί. Η κίνηση θα γίνεται μόνο για περιπτώσεις Β1, Β2, Β3, τα άλλα αναστέλλονται. Αναστέλλονται παζάρια και οι λαϊκές αγορές», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Προέχει να ακολουθήσουν όλοι τις οδηγίες και να προφυλάξουμε τις ευπαθείς ομάδες. Θα παραμείνω στην περιοχή μέχρι αύριο (σ.σ. σήμερα)», είπε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς.