Δωρεά από το ίδρυμα Ιωάννη Φ. Κωστόπουλου στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας


Κορωνοϊός: 11 τα κρούσματα στην Μεσσηνία σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 21 συνολικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τρίτη 7 Απριλίου γίνεται γνωστό ότι τα κρούσματα στη Μεσσηνία σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ είναι 11. Πρέπει να αναφερθεί ότι, τα έξι από αυτά έχουν επιβεβαιωθεί από δείγματα που ελήφθησαν στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας ενώ υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ καταγράφονται επίσης σε κάθε νομό και οι ασθενείς που έχουν δηλωμένη κατοικία στην περιοχή ή Οικογενειακή μερίδα, η διάγνωση των οποίων μπορεί να έγινε και εκτός νομού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρει:

Σε 21 συνολικά ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στην Τρίπολη σήμερα Τρίτη 7 Απριλίου, κατά την υπό τον περιφερειάρχη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής, στις 9 το πρωί.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το δελτίο που δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η κατάσταση σήμερα Τρίτη 7 Απριλίου στην Περιφέρεια είναι η εξής:

“Ανακοινώνονται τρία  νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι δύο ασθενείς  είναι στενές επαφές ενός ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος. Για τo τρίτο κρούσμα έχει πραγματοποιηθεί και είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη ΓΓΠΠ.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον στην Περιφέρεια μας σε εικοσιένα (21) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: δύο (2)*   αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη  αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2)*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)

ΠΕ Κορινθίας: τέσσερα (4)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)

ΠΕ Μεσσηνίας: ένδεκα (11)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι δεκαπέντε άνδρες (15) και έξι  γυναίκες (6).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων δύο (2) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και οκτώ (8) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση  λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό.”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αργά, χθες το βράδυ, αναμένονταν και οι απαντήσεις για ακόμα 10 περίπου εξετάσεις ασθενών, από το Ινστιτούτο Παστέρ. Παράλληλα, ξεκίνησε στο Νοσοκομείο και η διεξαγωγή των τεστ “ταχείας διάγνωσης” τα οποία δείχνουν μια πρώτη εικόνα του ασθενούς στο γιατρό και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, στέλνονται εξετάσεις και για μοριακό έλεγχο. 

Σπουδαία δωρεά από το Ίδρυμα Ιωάννη Φ. Κωστόπουλου(ALPHA BANK) –  Συνεχίζονται οι προσφορές στο Νοσοκομείο

Συνεχίζονται οι σπουδαίες δωρεές από ιδρύματα, φορείς, συλλόγους και απλό κόσμο στα Νοσοκομεία της Μεσσηνίας. Με ανακοίνωση τους το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας έκανε γνωστό ότι χθες Τετάρτη 8/4/2020 το Ίδρυμα Ιωάννη Φ. Κωστόπουλου (ALPHA BANK) προχώρησε σε δωρεά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ενός (1) φορητού ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος συνολικής αξίας 30.000€ και υγειονομικού υλικού σε μέσα ατομικής προστασίας αξίας 20.000€. 

Επίσης προχθες Τρίτη 7/4/2020 συμπολίτες μας προσέφεραν διάφορα είδη πρώτης ανάγκης στην Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας. Συγκεκριμένα:

1) Ο κος Παναγιώτης Τσαφαράς επαγγελματίας της πόλης των Φιλιατρών προσέφερε εξοπλισμό ιατρικών εργαλείων όπως πιεσόμετρα, οξύμετρα, αεροστρώματα, καρότσι νοσηλείας κτλ αξίας 1.500,00 €.

2) Ο κος Θεόδωρος και η κα Μαριάννα Γκρίτζαλη προσέφεραν χειροποίητες μάσκες υφασμάτινες πλενόμενες, για χρήση κυρίως από το προσωπικό δεύτερης γραμμής, έτσι ώστε να υπάρχει εξοικονόμηση των χειρουργικών  μασκών.

3) Η κα Μαντζούνη Καλλιρρόη προσέφερε υλικά ατομικής καθαριότητας όπως πάνες υποσέντονα κτλ  για τις ανάγκες των ασθενών.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος, ευχαρίστησε άπαντες για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν τις κρίσιμες ώρες που το νοσηλευτικό προσωπικό δίνει τη “μάχη” απέναντι στην Πανδημία

Του Κώστα Γαζούλη