Ενισχύεται το Κ.Υ. Μελιγαλά απέναντι στον COVID-19


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών Υγείας Νομού Μεσσηνίας, Ηλίας Μανδηλάρης, με ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι, έπειτα από αρκετές προσπάθειες, το Κέντρο Υγείας Μελιγαλά ενισχύεται με ένα λυόμενο οίκημα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για εξέταση πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού. Παράλληλα, σημειώνει ότι θα πρέπει να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας του νομού, αλλά και με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό. 

Ειδικότερα, ο κ. Μανδηλάρης αναφέρει: “Κατόπιν αιτήματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μελιγαλά κ. Αργυρόπουλου Γεώργιου, παρελήφθη στις 3/4/2020 στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά λυόμενο οίκημα για την εξέταση πιθανών κρουσμάτων COVID-19, με σκοπό τη μείωση της πιθανότητας διασποράς της νόσου.

Να θυμίσουμε πως το Κέντρο Υγείας Μελιγαλά είναι το πιο αποδυναμωμένο Κέντρο Υγείας του νομού μας, λόγω μετακίνησης  οκτώ ιατρών προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας, κάνοντας εκεί αλλότρια καθήκοντα. Απαιτούμε την άμεση επαναφορά των Ιατρών του Κ.Υ. Μελιγαλά καθώς και του  Κ.Υ. Μεσσήνης στις θέσεις τους για την εύρυθμη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που έχει ως αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας μέσω του “φιλτραρίσματος” των περιστατικών στα κέντρα υγείας και ΤΟΜΥ. 

Απαιτούμε άμεσα Υγειονομικό Υλικό (μάσκες, πλαστικά γυαλιά χειρουργείου μιας χρήσης, αδιάβροχες φόρμες μιας χρήσης, απολυμαντικά, αντισηπτικά κ.λπ.) Χωρίς αυτά είμαστε εκτιθέμενοι στη νόσο, εμείς, οι ασθενείς μας, καθώς και οι οικογένειές μας».

Α.Π.