Θανάσης Πετράκος: «Κατάργηση τώρα διάταξης για συνταξιούχους με αγροτικό εισόδημα»

Θανάσης Πετράκος: «Κατάργηση τώρα διάταξης για  συνταξιούχους με αγροτικό εισόδημα»

Με αφορμή τη διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, η οποία προβλέπει ότι οι συνταξιούχοι εκτός ΟΓΑ που έχουν αγροτικό εισόδημα θα πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές τουλάχιστον 121 ευρώ το μήνα, ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», Θανάσης Πετράκος, δήλωσε:

«Το Άρθρο 27 του Ν.4670/28-02-2020, το οποίο προβλέπει μείωση των συντάξεων και καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τους συνταξιούχους εκτός ΟΓΑ που έχουν αγροτικό εισόδημα, είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταργηθεί τώρα.

Η ρύθμιση αυτή στερείται κάθε λογικής και αίσθησης δικαιοσύνης. Ιδιαίτερα μάλιστα οι υποπεριπτώσεις (β1,2,3,4) του άρθρου 27, οι οποίες ορίζουν ότι “οι συνταξιούχοι που έχουν αγροτικό εισόδημα θα πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές τουλάχιστον 121 ευρώ το μήνα”, δηλαδή 1.452 ευρώ το χρόνο, είναι εντελώς απαράδεκτες και χωρίς ίχνος λογικής.

Δηλαδή, κατά τους φωστήρες της κυβέρνησης ένας συνταξιούχος που έχει μια καλή περιουσία με ελιές και παίρνει 1.000 ευρώ επιδότηση και πουλάει και 500 κιλά λάδι, άρα έχει έσοδα 2000 ευρώ, πρέπει να πληρώνει κεφαλικό φόρο 1.500 ευρώ! Αναρωτήθηκαν οι φοβεροί κυβερνητικοί εγκέφαλοι ότι αυτός ο άνθρωπος δε θα έχει τη δυνατότητα, όχι να καλλιεργήσει το χωράφι του, αλλά ούτε να πληρώσει ένα τρακτέρ με καταστροφέα για να το καθαρίσει για να μην πιάσει φωτιά;

Εκτός και εάν στόχος τους είναι να μας αναγκάσουν να εγκαταλείψουμε τη μικρή μας πατρική περιουσία ή να την ξεπουλήσουμε αντί πινακίου φακής στους μελλοντικούς μεγαλογαιοκτήμονες.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να φέρει η κυβέρνηση τροπολογία, να την εντάξει σε μια ΠΝΠ και να καταργήσει το απαράδεκτο Άρθρο 27 του Ν.4670/28-02-2020 και ιδιαίτερα τις υποπεριπτώσεις (β1,2,3,4).

Καλούμε όλους τους βουλευτές, το Περιφερειακό Συμβούλιο, τον περιφερειάρχη και την ΕΝΠΕ να απαιτήσουμε την άμεση κατάργηση του απαράδεκτου αυτού άρθρου.

Ευτυχώς που υπάρχουν και τα ΜΜΕ και ενημερωθήκαμε, διότι ουδείς βουλευτής είχε πάρει χαμπάρι το απαράδεκτο αυτό άρθρο!».