Κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σταθερά 22 παραμένουν τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα και με το τελευταίο επίσημο δελτίο του ΕΟΔΥ.  Όπως, δε, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Περιφέρειας: «Δεν αναφέρονται νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από το νέο κορωνοϊό παραμένει στην Περιφέρειά μας σε είκοσι δύο (22) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: τρία (3)* αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2)*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)

ΠΕ Κορινθίας: πέντε (5)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)

ΠΕ Μεσσηνίας: δέκα (10)** αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)**

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι δεκαπέντε άνδρες (15) και επτά γυναίκες (7).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων δύο (2) έχουν λάβει εξιτήριο έπειτα από νοσηλεία και οκτώ (8) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό».

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

17 αρνητικά στη Μεσσηνία το Σαββατοκύριακο 

Στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας συνεχίστηκε και το Σαββατοκύριακο ο μοριακός έλεγχος ασθενών που παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα. Το Σάββατο ελήφθησαν από το εργαστήριο του Ινστιτούτου 10 αρνητικές απαντήσεις που αφορούσαν εννέα υπόπτους στην Καλαμάτα και έναν στην Κυπαρισσία. Αρνητικές ήταν και οι απαντήσεις των ελέγχων που έφθασαν την Κυριακή και αφορούσαν έξι ασθενείς από την Καλαμάτα και έναν από την Κυπαρισσία. Μέχρι και χθες αργά το απόγευμα (την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές) δεν είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων που εστάλησαν από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στα εργαστήρια που αποτελούν τα Εθνικά Κέντρα Αναφοράς το πρωί της Κυριακής. 

Του Κώστα Γαζούλη