Μίλτος Χρυσομάλλης: Ζητά παράταση διαβούλευσης της ΜΠΕ για Καλαμάτα- Ριζόμυλο και διευκρινίσεις για το περιεχόμενό της


“Η κατατεθείσα ΜΠΕ είναι ελλιπής έως παραπλανητική”

Την παράταση της διαβούλευσης για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Οδικός άξονας νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος», πέραν της 6ης Μαΐου, ζήτησε με ερώτησή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ., Μίλτος Χρυσομάλλης. 

Όπως σημειώνει, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης η εν λόγω παράταση θα εξυπηρετήσει την αρτιότερη διαβούλευση, ενημέρωση και λήψη των σχετικών αποφάσεων από τα συλλογικά όργανα του Δήμου, αλλά θα επιτρέψει επίσης να εκφραστεί καλύτερα η γνώμη των τοπικών κοινωνιών,

Πέραν την παράτασης, καταδεικνύει μια σειρά σημαντικών ελλείψεων που παρουσιάζει η ΜΠΕ, ζητώντας από τον υπουργό αναλυτικές διευκρινίσεις, προτού προχωρήσει η έγκρισή της. «Η κατατεθείσα ΜΠΕ είναι ελλιπής έως παραπλανητική. Ολοκληρωμένη είναι μόνο η μελέτη της παραλιακής χάραξης, η οποία ας μην ξεχνάμε έχει πληρωθεί δύο φορές με χρήματα του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητη τόσο η παράταση της διαβούλευσης όσο και οι διευκρινίσεις των ελλείψεων. Η κοινή λογική επιβάλλει την επόμενη μέρα της υγειονομικής κρίσης που ζούμε, να προχωρήσουμε στην υλοποίηση έργων πανέτοιμων μελετητικά, ώστε να δοθεί άμεσα οικονομική ανάσα και να έχουμε γρήγορη ανάταξη της οικονομίας. Αυτά είναι η παραλιακή χάραξη του Καλαμάτα – Ριζόμυλος και το Ριζόμυλος – Σουληνάρι, ενώ πρέπει να ολοκληρωθούν και οι μελέτες για τα υπόλοιπα τμήματα», τόνισε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.