Μελέτη για την ασφάλεια των επισκεπτών στο Πολυλίμνιο

Μελέτη για την ασφάλεια των επισκεπτών στο Πολυλίμνιο

Αυτοψία του Περιφερειάρχη Π. Νίκα και του προέδρου του ΟΑΣΠ Ε. Λέκκα στο Πολυλίμνιο 

Την περιοχή Πολυλίμνιο του Δήμου Μεσσήνης επισκέφθηκε προχθές το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μαζί με τον καθηγητή Ευθύμη Λέκκα, πρόεδρο του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας), αλλά και του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η αυτοψία, η οποία διενεργήθηκε από κλιμάκιο συνεργατών του καθηγητή, έγινε μετά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχε ο περιφερειάρχης με τον Ε. Λέκκα, στην οποία συζητήθηκε η δυνατότητα εκπόνησης μελέτης για τη διαμόρφωση συνθηκών ασφάλειας των επισκεπτών της ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς αυτής περιοχής.

Στο πλαίσιο της αυτοψίας υπήρξε ακριβής αποτύπωση του πιο πάνω εξαιρετικού φυσικού κάλλους χώρου, η οποία θα αξιοποιηθεί για την εκπόνηση μελέτης, σκοπός της οποίας θα είναι να καταστήσει τον εν λόγω χώρο όσο το δυνατόν ασφαλέστερο για όσους τον επισκέπτονται -ο αριθμός των οποίων κάθε χρόνο είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Η μελέτη θα προτείνει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να ελαχιστοποιηθούν οι όποιοι κίνδυνοι ενδεχομένως υφίστανται.

Στο μεταξύ, θα υπάρξει αποκατάσταση και καθαρισμός του χώρου, αλλά και των προσβάσεων, ενώ η μελέτη για την ασφάλειά του θα ξεκινήσει να εκπονείται μόλις ολοκληρωθεί η αποτύπωση της περιοχής -“οι όποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν άμεσα, προκειμένου να καταστήσουμε όσο το δυνατόν πιο ασφαλή τον χώρο αυτόν, ο οποίος αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Π.Ε. Μεσσηνίας και έχει τη δυνατότητα να προσφέρει αρκετές θέσεις εργασίας και να συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομική ενίσχυση της περιοχής” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Τον Π. Νίκα και τον Ε. Λέκκα στην προχθεσινή αυτοψία στο Πολυλίμνιο συνόδευσαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτης Γιαννακέας, οι ειδικός σύμβουλος Νίκος Φοίφας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Να υπενθυμίσουμε ότι για το Πολυλίμνιο εκκρεμεί δικαστήριο με συνολικά 40 κατηγορούμενους για την τραγική ιστορία που συνέβη τον Αύγουστο του 2016, εξαιτίας κατολισθήσεων, όταν και σκοτώθηκε μια 24χρονη κοπέλα από την Πάτρα και τραυματίσθηκε σοβαρά η 25χρονη φίλη της από την Καλαμάτα.

Κατηγορούμενοι είναι ο δήμαρχος και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης την περίοδο εκείνη, στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καθώς και ο διευθυντής Δασών Μεσσηνίας και ο δασάρχης Καλαμάτας. Οι 40 κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως και σωματική βλάβη από αμέλεια παρ’ υπόχρεων.

Α.Π.