Συγκέντρωση σήμερα στην Καλαμάτα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Συγκέντρωση σήμερα στην Καλαμάτα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος – Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. καλεί για σήμερα σε Πανελλαδική Ημέρα Δράσης. Ειδικότερα, καλεί τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών σε όλη τη χώρα από κοινού με τους Συλλόγους των Εργαζομένων, αλλά και άλλα Σωματεία, Φορείς και Εργατικά Κέντρα, να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στον προαύλιο χώρο των νοσοκομείων, παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις και συνεντεύξεις Τύπου.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνονται και τα εξής: «Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς».

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ καταλήγει: «Η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη, Ερνέστο Τσε Γκεβάρα».

Στην Καλαμάτα, έξω από το κτήριο των πρώην υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ, στις 11.00 σήμερα το πρωί οι εκπρόσωποι των Σωματείων που συμμετέχουν στη Μέρα Πανελλαδικής Δράσης θα τοποθετηθούν και θα παρουσιάσουν τα αιτήματά τους.

«Δεν πρόκειται να σιωπήσουμε, αλλά θα σπάσουμε τη σιωπή, δυναμώνοντας τη φωνή που διεκδικεί μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού» τονίζουν σχετικά.

Επίσης, τα Σωματεία σε κοινή ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν: «Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, δηλώνουμε τη στήριξή μας στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), για μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία. Για να ακουστεί η πραγματική και όχι η μισή αλήθεια, όπως φιλτράρεται μέσα από τα κυβερνητικά επιτελεία. Η αλήθεια αυτών που καθημερινά δίνουν τη μάχη ενάντια στην επιδημία, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα της Υγείας σε γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό, υποδομές και μέσα προστασίας. Για να μη χάσει κανένας τη μάχη για τη ζωή του ενώ θα μπορούσε να έχει σωθεί.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει μια μαγική εικόνα, παρά τα στοιχεία που τη διαψεύδουν. Κινούμενη σταθερά στη λογική του «κόστους – οφέλους», προσπαθεί να αντιμετωπίσει την επιδημία με το λιγότερο δυνατό κόστος, να βουλώσει τρύπες με μπαλώματα, που δεν προστατεύουν ουσιαστικά την υγεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία και του λαού.

Οι ελλείψεις είναι τεράστιες για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού, σε ιατρικό υλικό, καθώς και στην ανυπαρξία μέτρων φροντίδας και παρακολούθησης τόσο για τους ασθενείς με κορωνοϊό, που η κυβέρνηση καλεί να μείνουν σπίτι, όσο και για τους πάσχοντες. Δεν πρόκειται να σιωπήσουμε, αλλά θα σπάσουμε τη σιωπή, δυναμώνοντας τη φωνή που διεκδικεί μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού».

Το κείμενο υπογράφουν: Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας, Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας, Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας, Σωματείο Εργαζομένων στο Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν Μεσσηνίας, Σύλλογος Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Ν. Μεσσηνίας, Σωματείο Εργαζομένων Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας.

Επίσης, με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη στο Δήμο Καλαμάτας “Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες” σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των υγειονομικών και καλούμε την Πολιτεία εδώ και τώρα να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας».

Α.Π.