Έργα άνω των 25 εκατ. ευρώ από το «Αντώνης Τρίτσης» στη Μεσσηνία

Έργα άνω των 25 εκατ. ευρώ από  το «Αντώνης Τρίτσης» στη Μεσσηνία

Με 11,2 εκατ. η αντικατάσταση του κεντρικού Αγωγού ύδρευσης από το Πήδημα 

Δύο λίστες με τα 20 μεγαλύτερα και τα 20 μικρότερα έργα σε όλη τη χώρα που είχαν σχεδιαστεί και ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» αλλά δεν είχαν διασφαλισμένους πόρους, κάτι το οποίο εξασφαλίζεται πλέον με το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εσωτερικών.

Ανάμεσα σε αυτά κι ένα σημαντικό έργο του Δήμου Καλαμάτας, που έχει αναφορά σε τρεις Δήμους, της Καλαμάτας, της Μεσσήνης και της Δυτικής Μάνης. Πρόκειται για την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές του Πηδήματος.

Έργα

Για τη Μεσσηνία από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» περιλαμβάνονται στη λίστα τέσσερα έργα, τρία μεγάλα και ένα μικρό.

Τα τρία μεγάλα είναι:

-Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές της Τ.Κ. Πηδήματος μέχρι την Καλαμάτα – Μεσσήνη, 11.127.000 ευρώ

-Έργα συλλογής, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Κορώνης Δήμου Πύλου – Νέστορος (έργα αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού), 7.825.700 ευρώ

– Ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου & ΓΕΛ Κορώνης, 5.995.535 ευρώ.

Και το μικρότερο είναι:

-ΔΕΥΑ Τριφυλίας– ύδρευση: Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων επεξεργασίας νερού πηγών Πλάτης της Δ.Ε. Φιλιατρών 380.000 ευρώ.

Δήλωση δήμαρχου

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, για το μεγάλο έργο αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από το Πήδημα, ανέφερε: «Είναι σημαντικό οι δεσμεύσεις να γίνονται πράξη. Το προηγούμενο διάστημα ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε μεταξύ μας επικοινωνία είχε δεσμευτεί ότι για κανένα έργο του Δήμου, που ήταν ενταγμένο στο ΦιλόΔημος και είχε τις προϋποθέσεις, δε θα κινδύνευε η υλοποίηση. Είμαστε ικανοποιημένοι που ένα σπουδαίο έργο, όπως αυτό της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές της Τ.Κ. Πηδήματος, εντάσσεται στα 20 μεγάλα έργα του νέου προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, έργο που θωρακίζει την ευρύτερη περιοχή στο πεδίο της υδροδότησης. Ωστόσο, ήδη προετοιμάζουμε και σε αρκετές περιπτώσεις βρισκόμαστε στο στάδιο της ολοκλήρωσης μελετών και φακέλων, προς ένταξη έργων, ώστε να διεκδικηθούν οι ανάλογες χρηματοδοτήσεις. Είναι, μάλιστα, σημαντικό το ότι δίνεται πλέον η δυνατότητα μέσα από συνεργασία με άλλους δημόσιους φορείς ή μέσω προγραμματικών συμβάσεων να ενισχυθεί ο Δήμος στο μέτωπο των μελετών προς αυτή την κατεύθυνση».

Της Βίκυς Βετουλάκη