“Ζωντανό” με το βλέμμα στο Μάιο το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

“Ζωντανό” με το βλέμμα  στο Μάιο το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ο λαός λέει “ζήσε, Μάη μου, να φας τριφύλλι”, χρησιμοποιώντας τη φράση για να δείξει κάτι που αργεί να πραγματοποιηθεί ή είναι αμφίβολο αν θα γίνει… Στην περίπτωση, όμως, του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της “Φάρις”, στο τέλος του ερχόμενου μήνα πρόκειται να αποφασιστεί οριστικά το μέλλον του θεσμού- ελέω κορωνοϊού. Πάντως, το Σώμα υπερψήφισε τον προϋπολογισμό του που ανέρχεται σε 650.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη διοργάνωσή του, τα σενάρια που… παίζουν είναι τρία. Το περισσότερο αισιόδοξο θέλει την υποχώρηση του ιού, την άρση έως τον Ιούλιο όλων των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί από το υπουργείο Υγείας και την έναρξη – κανονική- του Φεστιβάλ από 16 έως 26 του μήνα.

Αυτό θα ήθελαν, όχι μόνο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της κοινωφελούς επιχείρησης, αλλά και όλη η Καλαμάτα, μια και ο θεσμός τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης.

Το δεύτερο σενάριο, περισσότερο λογικό, είναι η χρονική μετάθεση της έναρξής του τον Αύγουστο, με μειωμένο πρόγραμμα, έστω και μόνο με τα ελληνικά σχήματα, τα οποία, όπως υπογράμμισε η καλλιτεχνική διευθύντρια Λίντα Καπετανέα, είναι εξαιρετικά ποιοτικά.

Βέβαια, υπάρχει και το τρίτο σενάριο, το οποίο κάνει λόγο για αναβολή του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού για το 2020. Αυτή είναι σίγουρα η απευκταία λύση και το χειρότερο σενάριο για το θεσμό.

Ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ., Κώστας Τσαπόγας, από την παράταξη του Βασίλη Τζαμουράνη, τόνισε ότι το Φεστιβάλ Χορού έχει κατακτήσει διεθνή φήμη και πρέπει να τη διαφυλάξει. Για να γίνει αυτό, συνέχισε, είναι προτιμότερο να ακυρωθεί αντί να πραγματοποιηθεί με συρρικνωμένο πρόγραμμα και μόνο με ελληνικές ομάδες χορού.

Με την άποψη αυτή έδειξαν να συμφωνούν ο Τάσος Πολυχρονόπουλος από την παράταξη του Βασίλη Κοσμόπουλου και ο Πανάγος Φουρναράκης. Ο κ. Πολυχρονόπουλος συμπλήρωσε ότι το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί και με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Επίσης από την παράταξη του Βασίλη Τζαμουράνη, ο Γιώργος Σωφρονάς ευχήθηκε να πάνε όλα σύμφωνα με το καλό σενάριο, ωστόσο θεωρεί ότι η ακύρωση της φετινής διοργάνωσης συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Α.Π.