Κορωνοϊός: 15 αρνητικά ακόμα τεστ – Σταθερός ο “ρυθμός” των υπόπτων που εξετάζονται στη Μεσσηνία

Κορωνοϊός: 15 αρνητικά ακόμα τεστ – Σταθερός ο “ρυθμός” των υπόπτων που εξετάζονται στη Μεσσηνία

Συνεχίζονται οι δωρεές και οι προσφορές στα νοσοκομεία της Μεσσηνίας

Πέντε ακόμα αρνητικές απαντήσεις ελήφθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας από το Ινστιτούτο Παστέρ χθες το πρωί, ενώ σήμερα το πρωί ελήφθησαν ακόμα 10 αρνητικές απαντήσεις που αφορούς 9 ασθενείς από την Καλαμάτας και 1 από την Κυπαρισσία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η “προσέλευση” ασθενών στο νοσοκομείο με ύποπτα συμπτώματα συνεχίζεται σε “σταθερούς” ρυθμούς. Όπως έχουμε ξαναγράψει, τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει και η εξέταση των ασθενών με τα τεστ “ταχείας διάγνωσης”, τα οποία γίνονται παράλληλα με το μοριακό έλεγχο που αποστέλλεται είτε στο Ινστιτούτο Παστέρ είτε στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών. Μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί ελάχιστα τέτοια τεστ για να έχουμε ασφαλή στατιστικά σχετικά με την αξιοπιστία τους. Μετά το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσει μοριακός έλεγχος ασθενών και στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, καθώς συνεχίζεται η εκπαίδευση πάνω στο μηχάνημα που παρέλαβε το νοσηλευτικό ίδρυμα την προηγούμενη εβδομάδα. 

Συνεχίζεται η εντυπωσιακή στήριξη των Μεσσηνίων στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας

Ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος για ακόμα μια φορά, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευχαρίστησε όλους τους Μεσσήνιους, καθώς και τους φορείς, για τη συνεχιζόμενη βοήθεια στο νοσοκομείο αυτές τις δύσκολες μέρες. Συγκεκριμένα, ευχαρίστησε το Δήμο Καλαμάτας, καθώς προχώρησε στη δωρεά ενός συστήματος ρομποτικής απολύμανσης αξίας 7.000 ευρώ, καθώς και σε 2.027 τεμάχια από μάσκες FFP2 αξίας 3.000 ευρώ. Επίσης, ευχαρίστησε την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας που προσέφερε 1.500 μάσκες επαναχρησιμοποιούμενες, καθώς και το κατάστημα της Φωτεινής Κορδοπάτη, που προσέφερε 50 χειροποίητες βαμβακερές μάσκες πολλαπλών χρήσεων. 

Εξιτήριο για τον Σωτήρη Γεωργούντζο 

Ευχάριστα ήταν τα νέα και από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, καθώς ύστερα από 12 ημέρες παραμονής ο Καλαματιανός δημοσιογράφος Σωτήρης Γεωργούντζος πήρε εξιτήριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ταλαιπωρήθηκε για μεγάλο διάστημα από τον κορωνοϊό και ήταν απ’ αυτούς που αντιλήφθηκε πλήρως ότι δεν πρόκειται για μια απλή, συνηθισμένη γρίπη. Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook ευχαρίστησε το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου της Πάτρας, που βρίσκεται από την αρχή στην “πρώτη γραμμή” αυτής της μάχης. 

Του Κώστα Γαζούλη