Κυριακή του Πάσχα στην ΕΡΤ1 με τον Καλαματιανό Γεώργιο Μαρινάκη

Κυριακή του Πάσχα στην ΕΡΤ1 με τον Καλαματιανό Γεώργιο Μαρινάκη

Σε μια ξεχωριστή εορταστική εκπομπή την Κυριακή του Πάσχα, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από την Κωνσταντινούπολη τον δικό μας βραβευμένο μουσικό και οργανοποιό Γεώργιο Μαρινάκη.
Η εκπομπή θα προβληθεί στην ΕΡΤ1 στις 4 το απόγευμα και μαζί του θα είναι η Έλενα Κατρίτση η Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Ο Γεώργιος Μαρινάκης Γεννημένος στην Καλαμάτα το 1981 ζει στην Κωνσταντινούπολη από το 2003.
Δεξιοτέχνης στο Ούτι έχει σπουδάσει στο Yıldız Technical University θεωρία και σύνθεση μουσικής και έχει συμμετάσχει σε μεγάλης κλίμακας ηχογραφήσεις και μουσικές παραστάσεις στην Ευρώπη, ιδίως στην Τουρκία, στην Ελλάδα, και στην Κύπρο συμπεριλαμβανομένων παγκοσμίου φήμης φεστιβάλ όπως το Yorgo Bacano Oud Festival.

Ήταν ψάλτης για 15 χρόνια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και σήμερα πρωτοψάλτης στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου στο Yesilkoy. Είναι ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του “Galata Music Projects” μιας μουσικής συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων μουσικών. Συνέθεσε το μουσικό άλμπουμ που αντιπροσωπεύει την Τουρκία στο “Διεθνές Γαλλικό Ραδιόφωνο – (RFI)”. Διδάσκει Ούτι στο πρόγραμμα “World Music” στο Πανεπιστήμιο “Bahcesehir University – (BAU)” και το 2019 ίδρυσε την εταιρεία “GALATA LUTHIERS” που ειδικεύεται σε υψηλής ποιότητας χειροποίητα όργανα και χορδές.

Επίσης, έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους δεξιοτέχνες όπως τους Ruhi Ayangil, Özer Özel, Göksel Baktagir, Yurdal Tokcan, και Nedim Nalbantoğlu και έχει παρέστη στο Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας ως σολίστας, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας στο δείπνο που παρέθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα.