Πάρκο Τέντας: Ο κορωνοϊός τού έδωσε ζωή… αλλά παραμένει σε κώμα

Πάρκο Τέντας: Ο κορωνοϊός τού έδωσε ζωή…  αλλά παραμένει σε κώμα

Σίγουρα η κατάσταση με τον κορωνοϊό έχει επηρεάσει την καθημερινότητα όλων και αν επιχειρήσουμε να τα βάλουμε σε μια ζυγαριά, τα αρνητικά έναντι των θετικών είναι περισσότερα.

Ωστόσο, εμείς θα σταθούμε σε ένα θετικό, στο “sms 6”.
Πρόκειται για ένα γραπτό μήνυμα σημαντικό για όλους, καθώς, έστω για λίγο, μας δίνει τη δυνατότατα να βγούμε από το σπίτι για να περπατήσουμε ή να αθληθούμε.

Βέβαια, κάποιοι έχουν μπερδέψει τη σωματική άσκηση με τη βόλτα ψυχαγωγίας/ αναψυχής και έτσι σπεύδουν σε σημεία που συγκεντρώνεται πολύς κόσμος, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για όλους, αλλά δε θα σταθούμε σε αυτό, αφού ο καθένας κάνει τις επιλογές του και είναι υπεύθυνος για αυτές.

Εμείς θέλουμε να σταθούμε σε όσους κυκλοφορούν σε μέρη της πόλης που σπάνια πήγαιναν πριν από την καραντίνα και ανακαλύπτουν έτσι μιαν άλλη Καλαμάτα… περιοχές που ήταν δίπλα τους αλλά δεν τις είχαν επισκεφθεί.
Το σημαντικότερο, πάντως, είναι ότι αρκετοί ανακαλύπτουν το περπάτημα, μια συνήθεια που βοηθά στη σωματική και ψυχική υγεία στις μέρες του εγκλεισμού, όπως και γενικότερα.

Έτσι, βγαίνοντας κανείς, θα παρατηρήσει πλέον κόσμο να κυκλοφορεί στα περισσότερα σημεία της πόλης, κάτι που της δίνει ζωή, μαζί και ελπίδα ότι θα συνεχίσει να το κάνει κι αφού τελειώσει όλη αυτή η κατάσταση.

Το απόγευμα της Κυριακής εμείς επιλέξαμε με το “sms 6” να βρεθούμε στο πάρκο της Τέντας, για το οποίο δεκάδες φορές έχουμε γράψει ότι είναι αφημένο στην τύχη του, όμως με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι απέκτησε ξανά ζωή.

Το ζήτημα, ωστόσο, είναι πώς θα συνεχίσει να είναι «ζωντανό» και μετά την καραντίνα και τι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν για να συμβεί αυτό.
Το σίγουρο είναι ότι σήμερα κιόλας θα πρέπει συνεργεία να σπεύσουν στο σημείο και να προβούν σε μεγάλες παρεμβάσεις, διότι τα χορτάρια και τα σκουπίδια είναι παντού.

Έπειτα οι φθορές από συμπολίτες μας, αλλά και από το χρόνο, είναι πολλές και χρήζουν επίσης αντιμετώπισης.

Ως επόμενο βήμα η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, αλλά και η πλευρά της αντιπολίτευσης, θα πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να δουν τι μπορεί να γίνει για να αποκτήσει το πάρκο ξανά ζωή.
Για παράδειγμα, να διοργανώνονται κι εκεί εκθέσεις ή άλλες δραστηριότητες.

Πραγματικά, δεν ξέρουμε τι και αν θα αποφασιστεί κάτι, αλλά είναι κρίμα αυτό το μεγάλο πάρκο να χάνεται έτσι.

Π.Μπ.