Περίπου 1.250 έλεγχοι από το Λιμεναρχείο σε πολίτες και ένα «5χίλιαρο» σε ναυτικό

Περίπου 1.250 έλεγχοι από το Λιμεναρχείο  σε πολίτες και ένα «5χίλιαρο» σε ναυτικό

«Το θέμα δεν είναι μόνο η δικαιολογημένη μετακίνηση, αλλά και το να κρατάμε τις αποστάσεις». Αυτό τόνισε ο λιμενάρχης Καλαμάτας, Νικόλαος Γιαννουλάτος, επισημαίνοντας ότι από τους ελέγχους που διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας στην παραλιακή, όλοι διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης ή έχουν αποστείλει το σχετικό γραπτό μήνυμα (sms), όμως γίνονται συνεχώς παρατηρήσεις να μη συνωστίζονται.

Το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, από την αρχή εφαρμογής των απαγορευτικών και περιοριστικών μέτρων για την πρόληψη του κορωνοϊού και μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου, είχε πραγματοποιήσει 1.248 ελέγχους σε πολίτες και οχήματα. Στο σύνολο των ελεγχθέντων δε βεβαιώθηκε κάποια παράβαση σε πολίτη για άσκοπη μετακίνηση. Ωστόσο, βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις σε πολίτες για κολύμπι στη θάλασσα, το οποίο επίσης έχει απαγορευτεί, εκτός αν υπάρχει ειδικός λόγος με πιστοποιητικό γιατρού.

Επίσης, από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας βεβαιώθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ σε αλλοδαπό ναυτικό που «έσπασε» την καραντίνα των 14 ημερών και βγήκε από το πλοίο που ήταν αγκυροβολημένο στη ράδα του λιμανιού για να ψωνίσει. Παράλληλα, σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία.

Σε ό,τι αφορά τους αστυνομικούς ελέγχους την Τετάρτη σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, βεβαιώθηκαν 56 παραβάσεις σε πολίτες για άσκοπη μετακίνηση και από αυτές οι 14 στη Μεσσηνία.

Χθες, από τις 6.00 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, σε όλη την Περιφέρεια βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις και από αυτές δύο στη Μεσσηνία.

Β.Β.