Συνεχίζονται οι αρνητικές απαντήσεις για ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Συνεχίζονται οι αρνητικές απαντήσεις για ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Σε καθημερινή βάση ασθενείς με συμπτώματα γρίπης προσέρχονται στα Νοσοκομεία Καλαμάτας κατά κύριο λόγο και Κυπαρισσίας, ζητώντας να εξεταστούν ως ύποπτοι για κορωνοϊό. Χθες, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, έφτασαν ακόμα 12 αρνητικές απαντήσεις από εξετάσεις που είχαν σταλεί σε διαπιστευμένα εργαστήρια για μοριακό έλεγχο. Το επόμενο διάστημα και το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα είναι σε θέση να πραγματοποιεί μοριακούς ελέγχους, καθώς ήδη προμηθεύτηκε, όπως γράψαμε και χθες, το εξειδικευμένο μηχάνημα για ανάλυση μοριακών εξετάσεων. Επίσης, αναμένονται τα test “ταχείας διάγνωσης”, που θα δίνουν τη δυνατότητα στους γιατρούς να σχηματίζουν μια πρώτη εικόνα για τους ασθενείς πριν λάβουν απαντήσεις από το μοριακό έλεγχο. 

Παράλληλα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου στην Πάτρα η νοσηλεία του Καλαματιανού δημοσιογράφου εξελίσσεται ομαλά, με τον οργανισμό του να ανταποκρίνεται θετικά στη θεραπεία που λαμβάνει για να αντιμετωπίσει την πνευμονία που του έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός και οι γιατροί εκφράζουν την αισιοδοξία τους. 

«Υπόκλιση» στις καθαρίστριες των νοσοκομείων

Από την πλευρά του, ο διοικητής των νοσοκομείων στη Μεσσηνία, Γιώργος Μπέζος, δημοσιεύοντας ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «υποκλίνεται» στο έργο που επιτελούν καθημερινά, υπό τις αντίξοες συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία, οι καθαρίστριες και οι καθαριστές των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας. Το βίντεο είναι από το νοσοκομείο της Τριφυλίας και δείχνει νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό να «αποθεώνουν» τις καθαρίστριες μόλις έχουν τελειώσει τη δουλειά τους. 

Του Κώστα Γαζούλη