Το μήνυμα αισιοδοξίας…

Το μήνυμα αισιοδοξίας…

Με το Θάρρος της γνώμης

Ο σταυρικός θάνατος του Ιησού είναι απόλυτα συνδεδεμένος με την Ανάστασή Του…

Ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους…

Νικήθηκε ο φόβος του θανάτου, ένας από τους μεγαλύτερους φόβους του ανθρώπου…

Ένας θρίαμβος της τόλμης και του θάρρους…

Συγχρόνως μια επανάσταση της φύσης…

Το αγκάθινο στεφάνι από τη μια, τα ροδοπέταλα από την άλλη…

Ο Αντρέ Κοντ – Σπονβίλ, διάσημος Γάλλος φιλόσοφος, σε συνέντευξή του είπε: «Ο Μονταίν στα δοκίμιά του έγραφε: “δεν πεθαίνεις επειδή είσαι άρρωστος, αλλά επειδή ζεις”. Πράγμα που σημαίνει ότι ο θάνατος είναι μέρος της ζωής κι αν σκεφτόμασταν συχνότερα ότι είμαστε θνητοί, θα αγαπούσαμε περισσότερο τη ζωή, γιατί θα εκτιμούσαμε ότι είναι εύθραυστη, σύντομη, περιορισμένης διάρκειας κι ακόμη περισσότερο ανεκτίμητη. Γι’ αυτό και η πανδημία πρέπει αντιθέτως να μας κάνει να αγαπήσουμε περισσότερο τη ζωή»… «Πιστεύετε ότι μετά την πανδημία θα πάψει να υφίσταται το πρόβλημα της ανεργίας; Ότι ξαφνικά θα υπάρχουν διαθέσιμα απεριόριστα χρήματα;… Οι ζωές που σώζονται είναι ουσιαστικά οι ζωές ατόμων άνω των 65 ετών. Τα παιδιά μας, όμως, είναι αυτά που θα πληρώσουν τα χρέη μας».

Η φετινή Ανάσταση, λοιπόν, ας κάνει τους ανθρώπους να έχουν την απαισιοδοξία της λογικής και την αισιοδοξία της θέλησης.

Γιατί οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές, ώστε να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε ότι μετά την πανδημία όλα θα αλλάξουν, λες και θα προκύψει μια νέα ανθρωπότητα.

Η υπέρτατη αξία, όμως, δεν είναι η υγεία. Είναι η δικαιοσύνη, είναι η ελευθερία, είναι ο έρωτας, όπως λέει και ο Αντρέ Κοντ – Σπονβίλ.

Καλή Ανάσταση, λοιπόν, φίλοι μου…

Καλή Ανάσταση σ’ έναν κόσμο μη κοντόφθαλμα εγωιστικό…

Άντα Αποστολάκη