150 στρέμματα δασικής έκτασης έγιναν στάχτη στη Χώρα

150 στρέμματα δασικής έκτασης έγιναν στάχτη στη Χώρα

Εν μέσω πανδημίας η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσσηνίας κλήθηκε σήμερα να αντιμετωπίσει και την πρώτη μεγάλη δασική πυρκαγιά στη νέα αντιπυρική περίοδο, που φαίνεται να ξεκίνησε νωρίς.

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε στη 1.30 μετά το μεσημέρι στην περιοχή Κεφαλόβρυσο της Χώρας, κοντά στην κατασκήνωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, προκλήθηκε από αγρότη που έκαιγε κλαριά. Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν, η φωτιά σύντομα έγινε ανεξέλεγκτη.


Στο σημείο έσπευσαν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα στο σημείο επιχείρησαν 13 οχήματα και συνολικά 30 πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος απ’ όλη τη Μεσσηνία. Επίσης, δύο πεζοπόρα τμήματα, οχήματα, κυρίως υδροφόρες του Δήμου Πύλου-Νέστορος, ενώ έκαναν και την “παρθενική” τους εμφάνιση για φέτος δύο αεροσκάφη τύπου “Καναντέρ”. Η από αέρος βοήθεια συνέβαλε τα μέγιστα και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν από τις 6.00 χθες το απόγευμα, αφού κατέκαψε συνολικά 150 στρέμματα δασικής έκτασης.

Του Κώστα Γαζούλη


Σε εξέλιξη βρίσκεται από τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Χώρας Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή η φωτιά που ξεκίνησε κοντά από την κατασκήνωση, καίει ανεξέλεγκτη ενώ απειλεί και κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή ήδη βρίσκεται μεγάλος αριθμός πυροσβεστών απ’ τις γύρω περιοχές και δίνουν μάχη για να τη θέσουν υπό έλεγχο.

*Η φωτογραφία είναι από την σελίδα του Γιώργου Λαμπίρη στο facebook