8 ακόμα αρνητικά δείγματα – Ευχάριστα νέα από την Πάτρα

8 ακόμα αρνητικά δείγματα – Ευχάριστα νέα από την Πάτρα

Αρνητικές ήταν όλες οι απαντήσεις των εργαστηριακών εξετάσεων που ελήφθησαν σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και αφορούσαν ασθενείς με συμπτώματα στο νέο κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτά αφορούσαν 5 ασθενείς από την Καλαμάτα και 3 από το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.

Δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 

Τα έξι έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς στις απαντήσεις που έστειλε από το μοριακό έλεγχο εργαστηριακών εξετάσεων το Ινστιτούτο Παστέρ χθες το πρωί, δύο ακόμα ασθενείς βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Συνολικά είχαν σταλεί εννέα δείγματα εξετάσεων και οι υπόλοιπες επτά ήταν αρνητικές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως προκύπτει από την «ιχνηλάτηση», τα δύο νέα κρούσματα σχετίζονται με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα που βρέθηκε θετικό το προηγούμενο διάστημα. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι και οι δύο ασθενείς νοσούν με ήπια συμπτώματα στο σπίτι τους, ενώ βρίσκονταν ήδη σε καραντίνα από το προηγούμενο διάστημα. 

Μέσα στο Σαββατοκύριακο είχαμε ακόμα 21 αρνητικές απαντήσεις σε εξετάσεις ασθενών που παρουσίασαν συμπτώματα και κρίθηκε σωστό να εξεταστούν. Συγκεκριμένα, εννέα απαντήσεις ελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου και άλλες δώδεκα το πρωί της Κυριακής. 

Ευχάριστα νέα από την Πάτρα! 

Την ίδια στιγμή ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα από την πορεία της υγείας του Σωτήρη Γεωργούντζου, ο οποίος νοσηλεύεται εκεί εδώ και μια εβδομάδα. Ο Καλαματιανός δημοσιογράφος είναι απύρετος εδώ και δύο μέρες και μεταφέρθηκε σε κανονικό θάλαμο, βγαίνοντας από αυτόν της αρνητικής πίεσης, όπου είχε και βοήθεια αναπνευστήρα. Πρόκειται να υποβληθεί σε εξετάσεις και εφόσον ο μοριακός έλεγχος δείξει δύο φορές ότι είναι αρνητικός στον ιό, πρόκειται να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει στη Μεσσηνία. 

Μπέζος: «Δικαίωση σήμερα για το μεγάλο έργο αυτοπαραγωγής οξυγόνου»

Τη σπουδαιότητα του έργου που ξεκίνησε το 2013 για την αυτοπαραγωγή οξυγόνου ιατρικής χρήσεως ανέφερε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα ως εξαιρετικά επίκαιρο με την πρόσφατη πανδημία.

Έγραψε χαρακτηριστικά: «Σήμερα και ειδικά τούτη τη δύσκολη περίοδο εν μέσω πανδημίας Covid-19, νοιώθω την ανάγκη μαζί με τους συνεργάτες μου στην Τεχνική Υπηρεσία να εκφράσουμε τη βαθιά μας ηθική ικανοποίηση και εάν θέλετε και μια μεγάλη δικαίωση, όταν το 2013 προχωρούσαμε -με πολλές τρικλοποδιές και εμπόδια-να υλοποιήσουμε το έργο της αυτοπαραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως. Το λέω αυτό σήμερα, γιατί είναι πολύ σημαντικό για ένα νοσοκομείο, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του Covid-19, να έχει συνεχή επάρκεια, αυτονομία και απεξάρτηση στο θέμα της χορήγησης Ο2.

Εύχομαι να μη χρειαστεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας να νοσηλεύσουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19, αλλά επειδή πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια, θέλω να γνωρίζετε ότι το συγκρότημα αυτοπαραγωγής μπορεί να παράξει 50 κυβικά μέτρα την ώρα, δλδ 1.200 κυβικά το 24ωρο. Όταν κατά μ.ό. ένας ασθενής covid-19 χρειάζεται 10-15 lt το λεπτό.

Και βέβαια, ως δικλείδα ασφαλείας έχουμε πάντα συνδεδεμένη στο δίκτυο μια δεξαμενή υγρού οξυγόνου, χωρητικότητας 6.000 λίτρων».

Του Κώστα Γαζούλη