Αλλάζει… πρόσωπο το κτήριο της Φιλαρμονικής στην Καλαμάτα


Ένα κτήριο με τη δική του ιστορία στα πολιτιστικά δρώμενα της Καλαμάτας, όπως αυτό της Φιλαρμονικής, θα αποκτήσει “καινούργιο πρόσωπο”, ενώ θα είναι περισσότερο λειτουργικό και θα προσφέρει καλύτερες… υπηρεσίες στους χρήστες του.

Κι όλα αυτά, γιατί στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Καλαμάτας, όπου συζητήθηκε η ενεργειακή του αναβάθμιση με προϋπολογισμό 390.000 ευρώ, το έργο ανατέθηκε στην κοινοπραξία “Μαρία Αναστασοπούλου-Αφοί Παναγιωτόπουλοι Ο.Ε.”, η οποία πρόσφερε έκπτωση ύψους 55,13%, σύμφωνα με το πρακτικό της δημοπρασίας.

Το κτήριο της Δημοτικής Φιλαρμονικής βρίσκεται εντός των ορίων του Ιστορικού Κέντρου της πόλης, το οποίο είναι μία από τις δύο υποπεριοχές εστίασης της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Καλαμάτας. 

Ένας από τους Ειδικούς Στόχους της ΣΒΑΑ του Δήμου Καλαμάτας είναι και ο ΕΣ3.5 με τίτλο «Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης», στον οποίο προβλέπεται να ενταχθούν δράσεις σχετικές με την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων. 

Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκε να υλοποιηθεί και η πράξη με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικών Κτηρίων – Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας», η οποία περιλαμβάνεται στην εγκεκριμένη ΣΒΑΑ του Δήμου Καλαμάτας.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου της Φιλαρμονικής θα επιτευχθεί με τις παρακάτω εργασίες:

-Εσωτερική θερμομόνωση της τοιχοποιίας στη βορειοανατολική, βορειοδυτική και νοτιοδυτική πλευρά του κτηρίου

-Θερμομόνωση του δώματος

-Αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων 

-Αντικατάσταση του υπάρχοντος λέβητα με νέας τεχνολογίας λέβητα πετρελαίου με συμπύκνωση καυσαερίων

-Αντικατάσταση των υπαρχουσών κλιματιστικών μονάδων από νέες μονάδες inverter

-Αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών από νέα, τεχνολογίας LED.

Α.Π.