Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας από το “Χαμόγελο του Παιδιού” και το Δήμο Καλαμάτας

Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας από το “Χαμόγελο του Παιδιού” και το Δήμο Καλαμάτας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στον προαύλιο χώρο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας εθελοντική αιμοδοσία για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρόκειται για δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Καλαμάτα σήμερα παίρνει τη σκυτάλη για τη διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας. Οι αυξημένες ανάγκες σε αίμα και λόγω της πανδημίας, μας οδηγούν σε δράσεις καίριας σημασίας και συνάμα απλές όπως αυτή. Πέντε λεπτά από τη ζωή μας μπορεί να χαρίσουν ζωή σε κάποιον συνάνθρωπό μας, φίλο, γνωστό, συγγενή. Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε πρωτοβουλία που αγκαλιάζει το συνάνθρωπο και θα συνεχίσουμε με χαρά».

Από την πλευρά του «Χαμόγελου του Παιδιού» ο πρόεδρος Κώστας Γιαννόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε το οδοιπορικό. Είμαστε στην Καλαμάτα στην πόλη της καρδιάς μου, καθώς μεγάλωσα εδώ με τον παππού μου. Όπως είπε και ο δήμαρχος, το οδοιπορικό αυτό γίνεται με τη σύμπραξη δυνάμεων. Μόνο με συνεργασίες και συνέργειες θα έχουμε αποτελέσματα. Συμπληρώνουμε τις ήδη υπάρχουσες προσπάθειες που έχουν γίνει. Από πλευράς αιμοδοσίας έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην Καλαμάτα. Πολλές φορές λέμε εκφράσεις που έχουν γίνει κλισέ, αλλά δεν καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι η ουσία τους. Με την ευκαιρία να πω πως έχουμε κάνει συζητήσεις με το δήμαρχο και θα προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση όσων έχουμε συμφωνήσει, με ένα σύμφωνο συνεργασίας που αφορά στην πρακτική πλέον αντιμετώπιση θεμάτων όπως είναι οι εξαφανίσεις, η Δημοτική Αστυνομία, όπως είναι κοινωνικά θέματα κ.ά. Προετοιμαζόμαστε για το νέο κτήριο και τις νέες υπηρεσίες που θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα το επόμενο διάστημα». 

Τονίζεται ότι η δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας θα συνεχιστεί στην Πελοπόννησο, με επόμενους προορισμούς την Πάτρα, τον Πύργο και την Κόρινθο.

Α.Π.