Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Φιλοξενία διαδικτυακά του καθηγητή Γενετικής, Μανώλη Δερμιτζάκη

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Φιλοξενία διαδικτυακά του καθηγητή  Γενετικής, Μανώλη Δερμιτζάκη

Τον καθηγητή Γενετικής, Μανώλη Δερμιτζάκη, «φιλοξένησαν» διαδικτυακά τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

Ο κ. Δερμιτζάκης είναι διευθυντής του Κέντρου Γονιδιώματος Health 2030 και καθηγητής Γενετικής στο Τμήμα Ιατρικής Γενετικής και Ανάπτυξης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης. Είναι μέλος των Εκτελεστικών Συμβουλίων του Swiss Personalize Health Network (SPHN ) και του Ινστιτούτου Γενετικής και Γονιδιωματικής στη Γενεύη, μέλος του Ελβετικού Ινστιτούτου Βιοπληροφορικής και επίσης μέλος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Είναι δε ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, που έχει ως στόχο την αναβάθμιση του ερευνητικού ιστού της χώρας μας.

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά συνομίλησαν με τον κ. Δερμιτζάκη για θέματα σχετικά με τις σπουδές του, το αντικείμενο των ερευνών του και την ακαδημαϊκή του πορεία. Συζήτησαν, μάλιστα, για το θέμα των ημερών, την πανδημία, για το πόσο ασφαλή και αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια. Μίλησε δε στα παιδιά για τα φάρμακα που ετοιμάζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και για τη διαδικασία που απαιτείται για την παραγωγή ενός ασφαλούς εμβολίου. Ο καθηγητής τόνισε στους μαθητές τη σημασία της ατομικής ευθύνης, καθώς όλοι μας πρέπει να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής, μέσω των οποίων προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

O καθηγητής μίλησε στα παιδιά πολύ ανθρώπινα, αναφέροντάς τους προσωπικά του βιώματα από την εισαγωγή του στο πανεπιστήμιο και τις σπουδές του.