Ερώτηση του Γ. Λαμπρόπουλου για λειτουργία εξόδου της ε.ο. στο ύψος της βιομηχανικής ζώνης Μελιγαλά

Ερώτηση του Γ. Λαμπρόπουλου για λειτουργία εξόδου της ε.ο. στο ύψος της βιομηχανικής ζώνης Μελιγαλά

Ερώτηση για λειτουργία εξόδου στον αυτοκινητόδρομου Τρίπολης-Καλαμάτας, στο ύψος της βιομηχανικής ζώνης του Μελιγαλά, κατέθεσε στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ο βουλευτής Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος.

Όπως εξηγεί: «Κατά την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης-Καλαμάτας δεν προβλέφθηκε η λειτουργία εξόδου, στο ύψος της βιομηχανικής ζώνης του Μελιγαλά, του Δήμου Οιχαλίας, με αποτέλεσμα μια μεγάλη περιοχή του Μελιγαλά και του Δήμου Μεσσήνης να μην εξυπηρετούνται, αφού η μία έξοδος είναι στα όρια Μεσσηνίας και Αρκαδίας, και μάλιστα με πινακίδες που αναγράφουν “προς Πύργο-Πάτρα”, και η άλλη έξοδος στα Αρφαρά.

Σε κάθε περίπτωση και οι δύο έξοδοι απέχουν χιλιόμετρα από το Μελιγαλά, και κυρίως από την 7η επαρχιακή οδό Μεσσήνης-Μελιγαλά.

Η μη ύπαρξη εξόδου στη βιομηχανική ζώνη Μελιγαλά, στο σταυροδρόμι προς Κατσαρού, δημιουργεί πρόβλημα και στην πρόσβαση προς τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεσσήνης.

Οι Δήμοι Οιχαλίας και Μεσσήνης ζητούν την κατασκευή εξόδου στη βιομηχανική ζώνη Μελιγαλά, και μάλιστα ο Δήμος Οιχαλίας έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο στο υπουργείο.

Επειδή η διάνοιξη εξόδου θα διευκολύνει την πρόσβαση δύο Δήμων του νομού μας προς τον αυτοκινητόδρομο, ερωτάται ο υπουργός αν θα αποφασίσει τη διάνοιξη εξόδου στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης-Καλαμάτας στο σημείο της βιομηχανικής ζώνης Μελιγαλά και συγκεκριμένα στη διασταύρωση Κατσαρού».