Η εστίαση μετρά τις πληγές της…

Η εστίαση μετρά τις πληγές της…

Στο 90% η μείωση λέει ο πρόεδρος εστιατόρων

Η εστίαση μετράει τις πληγές της και θα αργήσει να ορθοποδήσει, εκτιμά ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων, Γιώργος Κουράσης, σχολιάζοντας τις πρώτες μέρες της άρσης των μέτρων και της επαναλειτουργίας των καφέ και των εστιατορίων.

Μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα», κ. Κουράσης αναφέρθηκε στο αίσθημα της αβεβαιότητας, της ανασφάλειας αλλά και της «αφραγκιάς» των καταναλωτών και σε συνδυασμό με τον κακό καιρό, όπως είπε, όλα αυτά είναι αρνητικά στους τζίρους των εστιατορίων και των καφέ.

Κατά την εκτίμηση του κ. Κουράση η εστίαση δεν πάει καλά,  καθώς υπάρχει αίσθημα φοβίας και ανασφάλειας στους πολίτες. Βέβαια, σημείωσε, έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα για να αισθάνονται ασφάλεια οι καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, είπε πως τα καφέ έχουν μία μείωση πάνω από 50% και σε ό,τι αφορά την εστίαση, η μείωση ξεπερνά το 90%, κάτι που χαρακτήρισε εντυπωσιακό, καθώς στις τουριστικές περιοχές, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ανοίγουν και κλείνουν ίσα ίσα για να καίνε τα φώτα τους», διευκρινίζοντας ότι «μιλάμε για τζίρους κι όχι για επισκεψιμότητα, αφού και η κατά κεφαλήν κατανάλωση έχει πέσει ως απόρροια της οικονομικής κρίσης».

Σημείωσε τέλος, πως ο καταναλωτής πρέπει να αισθανθεί ασφαλής, να επισκεφθεί τις επιχειρήσεις και ότι δε συντρέχει λόγος επικινδυνότητας στους χώρους αυτούς.