Κανόνες για λουόμενους και αλιείς από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας


Οι κανονισμοί και οι απαγορεύσεις που ισχύουν για τη θερινή περίοδο ανακοινώθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενα δημοσιεύματά μας, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας των θαλασσίων μοτοποδηλάτων τύπου jet – ski και ό,τι προσομοιάζει με αυτά, ανεξαρτήτου τύπου και ονομασίας, μεταξύ των ωρών 14.00 – 17.00 στη θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνεται εσωτερικά της νοητής γραμμής που ενώνει τον Άγιο Νικόλαο μέχρι το Ακρωτήριο Ακρίτας. 

Επίσης, ισχύει:

-Η απαγόρευση εξόδου των λουομένων πέρα από τις θαλάσσιες περιοχές που οριοθετούνται με κίτρινους σημαντήρες στις πολυσύχναστες παραλίες

-Η καθέλκυση και ανέλκυση σκαφών να πραγματοποιείται αποκλειστικά από τα κεκλιμένα επίπεδα (γλίστρες), σε λιμάνια, λιμενικά καταφύγια και στη μαρίνα Καλαμάτας

-Η απαγόρευση της αλιείας με οποιονδήποτε τρόπο σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες αλιείς στις θαλάσσιες περιοχές εντός των κίτρινων σημαντήρων των πολυσύχναστων παραλίων, καθώς και 100 μ. εξωτερικά από αυτούς. Η ίδια απαγόρευση ισχύει και εντός των θαλασσίων ζωνών (διαύλων) που δημιουργούνται για τη διευκόλυνση της εκκίνησης – επιστροφής των μηχανοκίνητων θαλασσίων μέσων αναψυχής. Στις μη πολυσύχναστες παραλίες απαγορεύεται η αλιευτική δραστηριότητα από σκάφος εντός της απόστασης των 300 μέτρων από την ακτή σε περίπτωση που υπάρχουν λουόμενοι. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι διατάξεις της αλιευτικής νομοθεσίας.