Μεσσηνία: Αντιμετώπιση κουνουπιών με τη χρήση drone

Μεσσηνία: Αντιμετώπιση κουνουπιών με τη χρήση drone

Ξεκίνησε η αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών με εντατικοποιημένες δράσεις, συμπεριλαμβανομένου και του από αέρος ψεκασμού μέσω της χρήσης drone, οι οποίες εντάσσονται στο έργο «Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής σε περιοχές του αστικού συστήματος Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την τριετία 2018-2019-2020» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται βάσει προγράμματος, σε όλο το Δήμο, ενώ ο κάθε πολίτης μπορεί να ανατρέξει στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου θα βρει ανηρτημένο το σχετικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Χαρακτηριστικός δε, είναι ο τρόπος αντιμετώπισης, σύμφωνα με τον οποίο χρησιμοποιούνται μηχανήματα drone, από τα ειδικά συνεργεία, με τη δυνατότητα να ψεκάσουν ακόμα και σε δύσβατες περιοχές, για να αντιμετωπιστεί ευρύτερα το πρόβλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί έκταση έως και 20 στρεμμάτων, δεδομένων των καλών καιρικών συνθηκών.

«Είμαστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των κουνουπιών, στην περιοχή μας», δήλωσε ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, τονίζοντας ότι συνεχίζεται η προσπάθεια από τους εμπλεκόμενους φορείς να εξαλειφθούν όλες οι πιθανές εστίες ανάπτυξης των κουνουπιών και να προληφθεί με αυτό τον τρόπο η εμφάνιση εντομομεταδιδόμενων ασθενειών.