Μεσσηνία: Τα μπάνια του λαού βγαλμένα από μιαν άλλη εποχή…

Μεσσηνία: Τα μπάνια του λαού βγαλμένα από μιαν άλλη εποχή…

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες μετέφεραν τον κόσμο στις παραλίες της Μεσσηνίας.
Μάλιστα, αρκετοί έψαχναν για ερημικές παραλίες, αλλά, τελικά, ελάχιστες ήταν αυτές που είχαν λίγο κόσμο.

Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα παραλιακά καταστήματα της Μεσσηνίας δε ρίσκαραν να βγάλουν ομπρέλες και ξαπλώστρες και έτσι είδαμε εικόνες βγαλμένες από μιαν άλλη εποχή, με τους λουόμενους να μεταφέρουν τη δική τους ομπρέλα, καρέκλες και λοιπό εξοπλισμό.
Εικόνες που δύσκολα θα ξαναδούμε με τέτοιες θερμοκρασίες, αφού είναι πραγματικά πρωτόγνωρο λαοφιλείς παραλίες, όπως αυτή της Καλογριάς της Στούπας ή και της Καλαμάτας, να μην έχουν καλυφθεί από ομπρέλες και ξαπλώστρες καταστημάτων.

Η όλη εικόνα, πάντως, άρεσε σε αρκετούς λουόμενους, ενώ από την άλλη ήταν καταστροφική για τους επαγγελματίες, που ήδη έχουν «ματώσει» οικονομικά όλο αυτό το διάστημα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλο αυτό θα περάσει στο παρελθόν, αφού στις 25 Μαΐου τα καταστήματα εστίασης ανοίγουν και επίσημα.
Μαζί με αυτά επιστρέφουν οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες, με τη διαφορά ότι, θεωρητικά τουλάχιστον, θα υπάρχουν αποστάσεις.

Οι θερμοκρασίες και η πτώση
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον Κώστα Μενούνο, την Κυριακή στα Αρφαρά σημειώθηκε η υψηλότερη θερμοκρασία πανελλαδικά, αφού το θερμόμετρο άγγιξε τους 41,1 βαθμούς Κελσίου, ενώ ακολούθησαν Μάνεση και αεροδρόμιο Καλαμάτας, όπου έφτασε τους 40.

Το κέντρο της Καλαμάτας «έλιωσε» με 38.3c, το Νησάκι με 37.7c, ενώ και το λιμάνι δεν τη γλίτωσε, σκαρφαλώνοντας στους 36.4c.

Σχετικά δροσερές, τέλος, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές, παρέμειναν η Καρδαμύλη με 31.3c και η Γιάλοβα με 31.7c.

Πλέον αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, κάτι που θα καταλάβουμε όλοι μετά την Πέμπτη.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση