Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Καλαμάτας – υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την επίλυση θεμάτων παραβατικότητας

Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Καλαμάτας –  υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την επίλυση θεμάτων παραβατικότητας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του δημάρχου Καλαμάτας, με τη συμμετοχή του γενικού περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Πελοποννήσου, ταξιάρχου Παναγιώτη Πούπουζα, του διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας, ταξιάρχου Ηλία Αξιοτόπουλου, του αντιδημάρχου Γιώργου Φάβα και του αναπληρωτή διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας, Γιώργου Πετρόπουλου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το σχέδιο μνημονίου συνεργασίας, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και σε συνέχεια επαφών που είχαν πραγματοποιηθεί πριν από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα έχει προσωπική άποψη και ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόσο σε ενημέρωση που είχε κατά την παρουσία του στην Καλαμάτα όσο και σε συνάντηση που είχε ακολουθήσει στο υπουργείο με το δήμαρχο και προέδρους Κοινοτήτων του Δήμου.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εστίασε στα προβλήματα που έχουν καταγραφεί, υπογραμμίζοντας την καλή συνεργασία με τα στελέχη της ΕΛΑΣ στην κατεύθυνση επίλυσης των θεμάτων που σχετίζονται με φαινόμενα παραβατικότητας.

Τονίζεται δε, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση, για συζήτηση επί του τελικού σχεδίου του μνημονίου, το οποίο και θα υπογραφεί μεταξύ Δήμου και υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.