Μ. Χρυσομάλλης: «Ναι της κυβέρνησης στο αίτημά μας για απασχόληση ανέργων στον αγροτικό τομέα χωρίς διακοπή επιδόματος»


Άμεση ήταν η ανταπόκριση της κυβέρνησης στο αίτημα του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη και άλλων 10 βουλευτών της Ν.Δ. για ενίσχυση της εποχικής απασχόλησης Ελλήνων ανέργων σε αγροτικές εργασίες, που είχε κατατεθεί με ερώτηση στη Βουλή από τις 27 Απριλίου.

Με δηλώσεις τους τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε αγροτική μονάδα στην Αττική, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, κατά την ενημέρωση των συντακτών, ανακοίνωσαν ότι η κυβέρνηση προχωρά στη νομοθέτηση της διατήρησης του επιδόματος ανεργίας σε όσους ανέργους επιλέξουν να εργαστούν σε αγροτικές εργασίες. 

Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία – που θα εισαχθεί άμεσα στη Βουλή προς ψήφιση – κινείται δυναμικά προς την κατεύθυνση της επιδότησης της εργασίας και όχι της ανεργίας. 

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι συνεχίζει να διατηρεί την επαφή της με τα προβλήματα του λαού, δίνοντας λύσεις βιώσιμες και ουσιαστικές. Η ανακοίνωση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, της άμεσης νομοθέτησης του δικαιώματος των ανέργων να εργαστούν σε αγροτικές εργασίες, χωρίς να χάνουν το επίδομα ανεργίας, αποτελεί όχι μόνο απόδειξη πραγματικής ευαισθησίας απέναντι σε δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας και χειροπιαστή επιβεβαίωση ότι στην πρώτη προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης παραμένει ο πρωτογενής τομέας, αλλά επιπλέον αποδεικνύει ότι ανταποκρίνεται άμεσα στις θετικές προτάσεις των βουλευτών», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.