Πρόταση για δοκιμαστική μερική πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου κατέθεσε ο Μ. Μάκαρης

Πρόταση για δοκιμαστική μερική πεζοδρόμηση  της Ναυαρίνου κατέθεσε ο Μ. Μάκαρης

Την πρόταση της δοκιμαστικής πεζοδρόμησης της Ναυαρίνου σε συγκεκριμένες βραδινές ώρες έθεσε ο Μανώλης Μάκαρης κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Μάκαρης, επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου – Ενεργοί Πολίτες”, είπε ότι τα μέτρα αποφυγής του συγχρωτισμού για τον κορωνοϊό μπορούν να αξιοποιηθούν ως αφορμή για τη δοκιμή της πεζοδρόμησης της Ναυαρίνου, με την έννοια ότι στο δρόμο που θα πεζοδρομείται θα μπορούν να τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα τα καταστήματα για να υποδέχονται περισσότερους πελάτες με την τήρηση των αποστάσεων που έχει ορίσει η Πολιτεία.

Η πρόταση που κατέθεσε έχει ως εξής: “Μετά την κρίση της πανδημίας και εν μέσω της συνακόλουθης οικονομικής κρίσης οι πόλεις θα πρέπει να εφαρμόσουν βιώσιμες πολιτικές και καινοτόμες δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό καταθέτουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την πρόταση για μερική πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου τις βραδινές ώρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η συγκεκριμένη κυκλοφοριακή ρύθμιση εφαρμόζεται επιτυχώς σε αρκετές παραλιακές πόλεις της χώρας. Ιδιαίτερα για την περίοδο που διανύουμε το προσδοκώμενο όφελος για την πόλη μεγιστοποιείται για τους ακόλουθους λόγους:

1. Δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων με την τήρηση των προϋποθέσεων της Πολιτείας

2. Απελευθέρωση περισσότερου δημόσιου χώρου προς τους πεζούς

3. Αποφυγή ατυχημάτων που οφείλονται στη συνύπαρξη της κυκλοφορίας των τροχοφόρων με την κίνηση των πεζών

4. Δυνατότητα προσέλκυσης εσωτερικού τουρισμού και τόνωση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο.

Απαραίτητη, βεβαίως, είναι και η σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και της Τροχαίας Καλαμάτας. Επειδή, μάλιστα, δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για το Δήμο, καλούμε τη Δημοτική Αρχή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να εξετάσουν άμεσα τη συγκεκριμένη πρόταση”.