Π. Μαντάς για εμπορικά καταστήματα: «Η κυβέρνηση στηρίζει την ιδιωτική οικονομία»

Π. Μαντάς για εμπορικά καταστήματα: «Η κυβέρνηση στηρίζει  την ιδιωτική οικονομία»

«Αν και οι καταστάσεις είναι ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις επιδράσεις της κρίσης στην πραγματική οικονομία και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να μετριαστούν οι αρνητικές επιπτώσεις».

Αυτό δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ο βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, σε ανοικτή δημόσια συζήτηση με θέμα τα ζητήματα και τους νέους κανόνες λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων που ανοίγουν την ερχόμενη εβδομάδα. Εκτός του βουλευτή, στη συζήτηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων Μεσσηνίας και ειδικότερα η κα Λίλιαν Ψυλλάκη (Καλαμάτα), ο κ. Γιώργος Πετρόπουλος (Μεσσήνη), ο κ. Δημήτρης Τερζής (Κυπαρισσία), ο κ. Λεωνίδας Ράλλης (Φιλιατρά), η κα Κωνσταντίνα Γκλιάτα (Γαργαλιάνοι) και ο κ. Γιάννης Δημητρόπουλος (Πύλος), ενώ η τηλεδιάσκεψη μεταδόθηκε ζωντανά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά τη συζήτηση οι εκπρόσωποι των συλλόγων κατέθεσαν τις προτάσεις τους για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα εμπορικά καταστήματα το επόμενο διάστημα, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. 

Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη φορολογία των επιχειρήσεων, τη μείωση της προκαταβολής φόρου και τη διαχείριση των επιταγών 75 ημερών. Επίσης συζητήθηκε η ανάγκη μείωσης των δημοτικών τελών, η ρύθμιση των οφειλών προς τη ΔΕΗ, η παροχή κινήτρων από τον ΟΑΕΔ για στήριξη της απασχόλησης, η διεύρυνση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ ώστε να ενταχθούν σε αυτά και επιλαχούσες επιχειρήσεις, η περαιτέρω επιμόρφωση των επαγγελματιών όσον αφορά στα ηλεκτρονικά μέσα και τη λειτουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων και η εφαρμογή αυστηρότερων όρων ποιότητας, αναφορικά με τις ελληνοποιήσεις προϊόντων.

Τέλος, συζητήθηκε η πορεία εξέλιξης των έργων Open Mall στη Μεσσήνη και την Κυπαρισσία, ενώ ειδικά για τη δεύτερη περιοχή, τονίστηκαν οι προβληματισμοί που υπάρχουν στην υλοποίηση του έργου της Άνω Πόλης.