Π. Μαντάς για φυσικό αέριο: «Η διασύνδεση της Καλαμάτας είναι αδιαπραγμάτευτη»

Π. Μαντάς για φυσικό αέριο: «Η διασύνδεση της Καλαμάτας είναι αδιαπραγμάτευτη»

Την ανάγκη να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση η διασύνδεση της Καλαμάτας και των άλλων μεγάλων πόλεων της Πελοποννήσου με το δίκτυο φυσικού αερίου αναδεικνύει με ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου που κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς.

Ο κ. Μαντάς αναφέρεται στη σημαντική βιομηχανική, βιοτεχνική και αγροτική δραστηριότητα των περιοχών της Πελοποννήσου και στα μεγάλα οφέλη που οι κλάδοι αυτοί έχουν να περιμένουν από την τροφοδοσία τους με φυσικό αέριο, ενώ σημειώνει ότι αν οι αρχικές εκτιμήσεις υλοποίησης ήταν υπερβολικά αισιόδοξες, το σχέδιο δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί, αλλά αντιθέτως να ανασχεδιαστεί σε μια πιο ρεαλιστική βάση.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Μαντά, το φυσικό αέριο αποτελεί ισχυρό και βασικό πυλώνα ανάπτυξης για ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η χρηματοδότηση για την υλοποίηση των έργων έχει ήδη προβλεφθεί και η ενεργειακή αναβάθμιση της περιοχής θα πρέπει να υποστηριχθεί με κάθε τρόπο, μια και αυτά τα έργα υποδομής αποτελούν μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον.