Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών

Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια  για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών

Η  μεταφορά μαθητών στις σχολικές μονάδες της Μεσσηνίας και τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Aντιπεριφέρεια Μεσσηνίας.

Στη συνάντηση πήραν μέρος η ΕΛΜΕ και η Ένωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι συζήτησαν με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο τα μέτρα προστασίας των μεταφερόμενων μαθητών με μισθωμένα λεωφορεία, μαθητών με ειδικά μαθητικά δελτία και, τέλος, μαθητών που μεταφέρονται με ταξί.

Κατά τη συζήτηση αποφασίστηκε να αποσταλεί έγγραφο από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ  Μεσσηνίας, στο Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας, καθώς και στους ιδιώτες μεταφορείς με λεωφορεία, προκειμένου να επισημανθεί η τήρηση του μέτρου του 50% της επιβίβασης των μαθητών ανάλογα με τις θέσεις των λεωφορείων.

Επίσης, θα επισημανθεί το γεγονός ότι όταν επιβιβάζονται μαθητές με ειδικά μαθητικά δελτία μαζί με λοιπούς επιβάτες, θα πρέπει να τηρείται το μέτρο προστασίας με μάσκες.

Όσον αφορά στη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων και τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών, αυτά θα ρυθμιστούν ανάλογα, έτσι ώστε να υπάρχουν όλα τα μέτρα προστασίας για τους μαθητές.

Παράλληλα, για το νέο διαγωνισμό μεταφοράς μαθητών και το σχεδιασμό των δρομολογίων για το ερχόμενο σχολικό έτος 2020-2021, αυτός θα δρομολογηθεί ανάλογα με τους όρους προφύλαξης και σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν από τα αρμόδια υπουργεία.