Δήμος Τριφυλίας: 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24% για καθαρισμό παραλίας Αϊ-Λαγούδη

Δήμος Τριφυλίας: 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%  για καθαρισμό παραλίας Αϊ-Λαγούδη

Το ποσό των 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24% προϋπολογίζεται να διαθέσει ο Δήμος Τριφυλίας για καθαρισμό της παραλίας του Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας με απευθείας ανάθεση.

Το θέμα «Έγκριση ανάθεσης υπηρεσιών καθαρισμού παραλίας με CPV 90680000-7 της παραλίας Αϊ Λαγούδη της Δ.Ε. Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας, προϋπολογισμού 20.000,00 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24%)» ήταν το 5ο εκτός ημερήσιας διάταξης που τέθηκε στη δια περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Τριφυλίας με πέρας αυτής στις 11.00 το πρωί της Παρασκευής.

Η εισήγηση του δημάρχου Τριφυλίας εστάλη στα μέλη της Ο.Ε. μία μόλις ώρα πριν από τη λήξη της συνεδρίασης.

Στην τοποθέτησή του, που εστάλη με e-mail, ο Γιάννης Μερκούρης εξέφρασε σοβαρά ερωτήματα και έντονη διαφωνία κάνοντας λόγο για εξευτελισμό του θεσμικού Οργάνου του Δήμου και των υπηρεσιών του, καταγγέλλοντας την τακτική της Δημοτικής Αρχής, ζητώντας να μην εισαχθεί το θέμα για συζήτηση και σημειώνοντας πως πρόκειται για κατάτμηση. «Αν αποφασίσετε να συζητηθεί ψηφίζω κατά, διότι πρόκειται για κατάτμηση. Τι θα γίνει με τις υπόλοιπες παραλίες του Δήμου; Δεν υπάρχει μελέτη των υπηρεσιών και το ποσό δεν γνωρίζω πώς προϋπολογίστηκε. Όλα αυτά συμβαίνουν διότι οι  εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου για το συγκεκριμένο θέμα, επιμελώς, αγνοήθηκαν. Συνέβησαν, μήπως, έντονα καιρικά φαινόμενα και εμείς δεν τα αντιληφθήκαμε; Ή μήπως ο καθαρισμός των φυκιών είναι απρόβλεπτη ανάγκη, απόρροια της πανδημίας;» σχολίασε.

Η Μαρία Πανουσιοπούλου στην τοποθέτησή της αναφέρει: «Ψηφίζω υπέρ του καθαρισμού της παραλίας του Αϊ-Λαγούδη, αν κι έχουμε καθυστερήσει κιόλας, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη τον καθαρισμό και των άλλων παραλιών του Δήμου μας, όπως Καλόνερου, Λαγκούβαρδου κ.λπ.».

Ο Παναγιώτης Τσίγγανος δεν υπέβαλε τοποθέτηση επί του θέματος (δεν άνοιξε έγκαιρα το e-mail του με το οποίο του έγινε ενημέρωση για την εισαγωγή του εν λόγω θέματος για συζήτηση εκτός της ημερήσιας διάταξης).

Του Ηλία Γιαννόπουλου