Καπηλεύοντας τον… πατριωτισμό!

Καπηλεύοντας τον… πατριωτισμό!

Η υπεραιωνόβια πορεία του «Θάρρους» στην ενημέρωση έχει καταγράψει πλήθος «απειλών», ιδιαίτερα «πολιτικών».

Χθες το πρωί, στην πρόσοψη του κτηρίου του «Θ», ήταν πρόχειρα τοποθετημένες με σελοτέιπ οι εικονιζόμενες «αφισούλες», με υπογραφή… ψάξε… βρες. Επίσης, με σπρέι είχαν γράψει στη μεγάλη πόρτα του «Θ» τα περί … λαθρομεταναστών. Υπογραφή πάλι… χαίρετε.

Προφανώς, η «ευαισθησία» των «πατριωτών» πήγαζε από το πρωτοσέλιδο του «Θ» στις 6 Μαΐου για το σοβαρό ενδεχόμενο εγκατάστασης προσφύγων στο κέντρο της Καλαμάτας. Το δημοσιοποιήσαμε δε, επειδή πιστεύουμε ότι θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα η ύπαρξη αυτών των ανθρώπων εντός του κέντρου της πόλης. Έτσι απεφεύχθη η εγκατάστασή τους.

Οι «ευαίσθητοι πατριώτες», λοιπόν, θεώρησαν ότι μπορούν να μας… εκφοβίσουν, γιατί δεν τους αποκαλέσαμε λαθρομετανάστες. Αλήθεια, αυτοί γνωρίζουν αν όντως είναι λαθρομετανάστες;

Το «Θ» έχει βαθιά συναίσθηση της αποστολής του ως Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, που δεν είναι άλλη από την κριτική και την ενημέρωση με σεβασμό στις αρχές του.

Επίσης πιστεύουμε πως ο αναγνώστης έχει κάθε δικαίωμα να μας κρίνει.

Όπως, όμως, η εφημερίδα έχει ταυτότητα, ας έχουν το σθένος οι κρίνοντες να το πράττουν επωνύμως!

Εκατόν είκοσι ένα χρόνια το «ΘΑΡΡΟΣ» έχει περάσει πολλά. Πριν από 80 χρόνια γράφανε πάλι στην πρόσοψη του κτηρίου: «Όποιος διαβάζει “Θάρρος”, τον παίρνει ο χάρος». Και το «Θάρρος» επέζησε…

Από την άλλη πλευρά, από τους τότε περιπτερούχους προσπαθούσαν να «πληροφορηθούν» ποιος αγοράζει «Θάρρος».

Και παρά τις απειλές, οι αναγνώστες συνέχισαν να μας διαβάζουν.

Και το «Θάρρος» επέζησε…

Ό,τι και να κάνετε, λοιπόν, το «Θάρρος» θα συνεχίσει να ενημερώνει επωνύμως.

Σε αντίθεση με τη δική σας ανωνυμία!

Άντα Αποστολάκη