Μελέτες για τα έργα του ΠΔΕ στη Μεσσηνία

Μελέτες για τα έργα του ΠΔΕ στη Μεσσηνία

Με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης ζητεί ο περιφερειάρχης Π. Νίκας 

Να ξεκινήσουν άμεσα τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση και την ανάθεση των μελετών των έργων που χρηματοδοτεί με 6.015.000 ευρώ το υπουργείο Ανάπτυξης, μέσω του φετινού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, κάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με σχετικό έγγραφό του, τις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων.

“Οι Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων των Περιφερειακών Ενοτήτων θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα τις ενέργειες για τη δημοπράτηση και ανάθεση των αναφερομένων μελετών χωρικής αρμοδιότητάς τους, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες όταν θα ξεκινήσει η νέα προγραμματική περίοδος και να είναι εφικτή η άμεση ένταξη και χρηματοδότηση των έργων” σημειώνεται στο σχετικό έγγραφο του περιφερειάρχη. 

Υπενθυμίζεται ότι οι μελέτες που έχουν ενταχθεί για τη Μεσσηνία είναι: a) Μελέτη διασύνδεσης Δήμων Καλαμάτας – Μεσσήνης στο παραλιακό μέτωπο – κατασκευή νέας γέφυρας ποταμού Παμίσου.

β) Μελέτη βελτίωσης 7ης επαρχιακής οδού, τμήμα Βαλύρα – Μελιγαλάς – Ζευγολατιό – Διαβολίτσι, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.