Με μέτρα ξεκίνησαν οι εξετάσεις στη Διεύθυνση Μεταφορών Μεσσηνίας

Με μέτρα ξεκίνησαν οι εξετάσεις  στη Διεύθυνση Μεταφορών Μεσσηνίας

Την ικανοποίησή του για την επανέναρξη των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων για τους οδηγούς εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, μετά τη συνεργασία που είχε με τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας, 

Από την Τετάρτη ξεκίνησε η διαδικασία θεωρητικών εξετάσεων και δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς όλων των κατηγοριών και πιστοποίηση, εκτός των κατηγοριών C1, C1E, C και CE. Οι θεωρητικές εξετάσεις διεξάγονται υπό την προϋπόθεση ότι κάθε αίθουσα εξέτασης πληρώνεται με το 50% της χωρητικότητάς της και με κατανομή των εξεταζομένων σε εύλογη απόσταση μεταξύ τους. Οι υποψήφιοι προσέρχονται στην αίθουσα εξετάσεων με μάσκα, γάντια και αντισηπτικό διάλυμα ή μαντηλάκια, με δική τους επιμέλεια.

Υπηρεσίες και ΚΤΕΟ

Σημειώνεται ότι η προσέλευση και η εξυπηρέτηση του κοινού στη Διεύθυνση Μεταφορών γίνεται μόνο με προηγούμενη συνεννόηση (ραντεβού) και εφόσον το αίτημά τους δε δύναται να ικανοποιηθεί με άλλον τρόπο, ιδίως τηλεπικοινωνιακά. Αντικαταστάσεις πινακίδων και οριστικές διαγραφές ανάριθμων οχημάτων ΦΙΧ, ΦΔΧ, ΕΙΧ εξυπηρετούνται από την υπηρεσία απευθείας. Για μεταβιβάσεις ενάριθμων ΕΙΧ και ΔΙΧ παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Διευκρινίζεται ότι με τον τρόπο αυτό και όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, οι ενδιαφερόμενοι εξυπηρετούνται άμεσα και σε πολύ λίγο χρόνο, καθότι προσκομίζουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. 

Τα τηλέφωνα για ραντεβού και πληροφορίες είναι: Τμήμα Αδειών Κυκλοφορίας: 2721361- 768 και 729. Τμήμα Τεχνικό: 2721361769. Τμήμα Διπλωμάτων Οδήγησης: 2721361 – 715, 378, 751 , 700

Στο μεταξύ, από τις 4 Μαΐου, ήρθη η απαγόρευση λειτουργίας των Ιδιωτικών και των Δημόσιων ΚΤΕΟ και δόθηκε παράταση 70 ημερών στην ημερομηνία λήξης του δελτίου, υπολογίζοντας το διάστημα από το Σάββατο 7 Μαρτίου έως την Κυριακή 3 Μαΐου. Ανάλογα με τη διαθεσιμότητα θα προσθέτει το ΚΤΕΟ τα πιο κοντινά ραντεβού στην ημερομηνία παράτασης και οι πολίτες θα πρέπει να σπεύσουν για να ανανεώσουν τα δελτία τεχνικού ελέγχου. 

Β.Β.