Πελοπόννησος: Να καταβληθεί οικονομική ενίσχυση στους επαγγελματίες ταξί ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Πελοπόννησος: Να καταβληθεί οικονομική  ενίσχυση στους επαγγελματίες ταξί ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με κοινοβουλευτική αναφορά προς το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσαν οι 5 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου την επιστολή του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, σχετικά με την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων στήριξης των εργαζομένων στα ταξί, ιδιοκτητών και μη.

Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική αναφορά, «οι συνέπειες της πανδημίας έχουν ως αποτέλεσμα τα ταξί να έχουν πτώση τουλάχιστον 80% στο μεταφορικό έργο και οι επαγγελματίες να αδυνατούν να καλύψουν τα πάγια έξοδά τους (συντήρηση, ασφάλιση κ.λπ.). Χωρίς τουριστική κίνηση, αθλητικά και καλλιτεχνικά γεγονότα και με ελαχιστοποιημένη κινητικότητα των μονίμων κατοίκων των περιοχών, σύντομα τα ταξί θα ακινητοποιηθούν».

Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές ζητούν απαντήσεις και συγκεκριμένες ενέργειες από τον αρμόδιο υπουργό για: α) την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ σε δικαιούχους που ακόμη δεν το έχουν λάβει, β) την ένταξη των εργαζομένων ταξί, ιδιοκτητών και μη, στο επίδομα των 800 ευρώ για το μήνα Μάιο και γ) τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο ταξί από το 24% στο 13%.

Την αναφορά υπογράφουν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου: Γιώργος Ψυχογιός (βουλευτής Κορινθίας), Σταύρος Αραχωβίτης (βουλευτής Λακωνίας), Γιάννης Γκιόλας (βουλευτής Αργολίδας), Γιώργος Παπαηλιού (βουλευτής Αρκαδίας), Αλέξης Χαρίτσης (βουλευτής Μεσσηνίας).