Ταΰγετος & Δάσος Βασιλικής: Μόλις το 20% των έργων συντήρησης των δασικών δρόμων χρηματοδοτείται

Ταΰγετος & Δάσος Βασιλικής: Μόλις το 20% των έργων συντήρησης  των δασικών δρόμων χρηματοδοτείται

Μόλις το 20% των πιστώσεων που απαιτούνται για τις ανάγκες συντήρησης του δασικού οδικού δικτύου σε Ταΰγετο και Βασιλική εγκρίθηκε από το «Πράσινο Ταμείο». Ωστόσο, μόλις σταλεί εγκεκριμένη η μελέτη το Δασαρχείο Καλαμάτας θα δημοπρατήσει τα έργα συντήρησης στους δύο δασικούς όγκους.

Στο μεταξύ, από την Τετάρτη ξεκίνησε στο Δασαρχείο Καλαμάτας να λειτουργεί και πάλι βάρδια επιφυλακής από τις 3.00 μετά το μεσημέρι έως τις 10.00 το βράδυ, ενώ τα Σαββατοκύριακα από το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ. 

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα του Δασαρχείου Καλαμάτας και οι δασικοί υπάλληλοι να επεμβαίνουν για αγροτικά και δασικά ζητήματα.

Συντήρηση δασικού δικτύου

Αυτή την περίοδο το Δασαρχείο Καλαμάτας ετοιμάζεται για τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου. Ήδη έχουν σταλεί για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση οι μελέτες συντήρησης τόσο για το δασικό οδικό δίκτυο του Ταϋγέτου όσο και γι’ αυτό στο δάσος της Βασιλικής.

Η μελέτη που έχει συνταχθεί με τα έργα που απαιτούνται για τις ανάγκες του δασικού οδικού δικτύου του Ταϋγέτου ξεπερνά σε προϋπολογισμό τα 100.000 ευρώ. Από το Πράσινο Ταμείο έχουν εγκριθεί, όμως, μόνο 22.000 ευρώ.

Το ίδιο ισχύει και για τα έργα συντήρησης στο δάσος της Βασιλικής. Η μελέτη που έχει σταλεί περιλαμβάνει παρεμβάσεις ύψους περίπου 50.000 ευρώ και τα χρήματα που εγκρίθηκαν είναι ελάχιστα.

Όπως σημείωσε ο δασάρχης Καλαμάτας κ. Κατσίποδας,  μόλις εγκριθεί η μελέτη για τον Ταΰγετο θα προχωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες για δημοπράτηση, ενώ αργότερα αναμένεται χρηματοδότηση και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που όμως δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 10-15.000 ευρώ.

Εχόντων καλώς των πραγμάτων εκτιμάται πως τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει εργολάβος να δουλεύει στον Ταΰγετο.

Εργασίες θα γίνουν και με τα μηχανήματα έργων που διαθέτει το ίδιο το Δασαρχείο, αμέσως μόλις εγκριθούν τα κονδύλια για την επισκευή – συντήρησή τους.

Της Βίκυς Βετουλάκη