Αλέξης Χαρίτσης: “Εξαπάτηση” των πολιτών τα έργα για τη Μεσσηνία

Αλέξης Χαρίτσης: “Εξαπάτηση” των πολιτών  τα έργα για τη Μεσσηνία

Ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στα έργα του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” για την Αυτοδιοίκηση, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός προχθές, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου, προέβη στο παρακάτω σχόλιο:

«Η προσωπική επίθεση και οι χαρακτηρισμοί του κ. Θεοδωρικάκου ούτε εμένα αγγίζουν ούτε τους πολίτες αφορούν. Αυτό που πραγματικά ενδιαφέρει και για το οποίο ο κ. Θεοδωρικάκος και ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απολογηθούν, είναι:

-Η οικονομική εξαθλίωση που βιώνουν οι ΟΤΑ, για την οποία η κυβέρνηση δεν έχει πράξει απολύτως τίποτα

-Το πάγωμα εδώ και έναν χρόνο εκατοντάδων κρίσιμων για τις τοπικές κοινωνίες έργων από την κυβέρνηση, που θα έφερνε, υποτίθεται, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις

-Η εξαπάτηση πολιτών και Δήμων, καθώς τα έργα που παρουσίασαν προχθές ως «νέα», όχι μόνο είχαν εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή τους μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», αλλά και στην πλειοψηφία τους είναι ήδη δημοπρατημένα

-Σε ό,τι αφορά τη δήθεν ένταξη έργων στο “νέο” πρόγραμμα που αφορούν στη Μεσσηνία, τους ενημερώνουμε ότι είχαν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα “Φιλόδημος”, κάποια ήδη δημοπρατημένα ή συμβασιοποιημένα, ως εξής (επισυνάπτουμε και την ΑΔΑ):

•Το έργο ύδρευσης που αφορά στην “Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές της Τ.Κ. Πηδήματος μέχρι την Καλαμάτα – Μεσσήνη, 11.127.000 ευρώ

•Tα έργα συλλογής, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Κορώνης Δήμου Πύλου-Νέστορος (έργα αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού), 7.825.700 ευρώ.

•Η ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου και ΓΕΛ Κορώνης, 5.995.535 ευρώ.

•Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων επεξεργασίας νερού των πηγών Πλάτης της Δ.Ε. Φιλιατρών, 380.000 ευρώ.

Εν τέλει, ας βγουν από τη γυάλα τους και ας ρωτήσουν τους ίδιους τους αυτοδιοικητικούς για τη χρησιμότητα του προγράμματος “Φιλόδημος” και την καθολική αποδοχή που συνάντησε από αιρετούς και πολίτες. Ένα καινοτόμο πρόγραμμα που κατάργησαν εν μία νυκτί, για να μας γυρίσουν στο παλιό κράτος διαπλοκής που τόσο καλά γνωρίζει η Ν.Δ.”.