Βιωματική εμπειρία σε Τρίκορφο-Μαγγανιακό και Μελίπυργο


Σε μια “περιδίνηση” στην ιστορία και τον πολιτισμό δυο γραφικών χωριών του Δήμου Μεσσήνης θα “ταξιδέψουν” οι “Αρχιτεκτονικές Διαδρομές την Κυριακή το απόγευμα. Στο Μαγγανιακό και το Τρίκορφο θα περιηγηθούν όσοι ακολουθήσουν την “αρχιτεκτονική διαδρομή” της Κυριακής, αλλά και θα γνωρίσουν τον Μελίπυργο που μαρτυρά την ιστορική αξία της περιοχής.

Τόσο το Μαγγανιακό όσο και το Τρίκορφο εντυπωσιάζουν τον περιηγητή, καθώς διασώζουν την αρχιτεκτονική τους κι αυτό είναι ενδεικτικό από τα πολλά πέτρινα και αρχοντικά σπίτια που διατηρούνται σε άριστη κατάσταση.

Η περιήγηση στα χωριά αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία αναβίωσης ενός αυθεντικού τρόπου ζωής, αυτών των χωριών και συγχρόνως είναι μια ευκαιρία για βιωματική προσέγγιση, γιατί ο περιηγητής έχει τη δυνατότητα της επαφής με τους κατοίκους, τη φυσική ομορφιά, την κουλτούρα και τα πολιτιστικά στοιχεία των χωριών, που επιμελώς οι κάτοικοι οι σύλλογοι και οι φορείς έχουν διατηρήσει σε άριστη κατάσταση.

Στο Τρίκορφο, η ζωντάνια του χωριού έλκει τον επισκέπτη και προσφέρεται για μια στάση τόσο για αναψυχή όσο και για γαστρονομική εμπειρία. Η περιήγηση ξεκινά από το χωριό Μαγγανιακό την Κυριακή 28 Ιουνίου στις πέντε και μισή το απόγευμα (αλλιώς σημείο συνάντησης είναι η Μεσσήνη στις πέντε το απόγευμα στον ΟΣΕ).

Για περισσότερες πληροφορίες όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο της δράσης Γιάννη Λάσκαρη στο τηλέφωνο 6945568387 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση laskaris0@gmail.com.